Helyi közélet

2015.08.25. 16:25

Kultúr-sziget a nyíregyházi Vidor Fesztiválon

Nyíregyháza, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Bábszínházi előadások és koncertek várják a közönséget a pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál programsorozatába illeszkedő Kultúr-szigeten, Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) - Bábszínházi előadások és koncertek várják a közönséget a pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál programsorozatába illeszkedő Kultúr-szigeten, Nyíregyházán.

A fesztivál nagyrendezvényei mellett fontos, hogy kisebb, flashmob-jellegű megmozdulásokkal programokat kínáljanak a rendezvény idejére a Kossuth térre látogatóknak - mondta Ulrich Attila alpolgármester az esemény beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren berendezett sziget a fesztivál ideje alatt, augusztus 28. és szeptember 5. között várja a közönséget. A programban összesen hét bábelőadást mutat be délutánonként a Burattino Bábszínház, az előadások után pedig táncos előadásokat, zenés gyermekműsorokat, valamint élőzenekaros koncerteket tartanak. Szeptember 4-én a városi tehetségkutató helyezettjei mutatják be produkciójukat, esténként pedig retró diszkót rendeznek. A központ előtti téren emellett széles gasztronómiai kínálattal, ételekkel, sörökkel és pálinkákkal is várják a nyíregyháziakat - tette hozzá az alpolgármester.

A pénteken kezdődő 14. Vidor Fesztivál kilenc napja alatt 49 helyszínen csaknem négyszáz programot kínálnak a közönségnek. A fesztivál világzenei színpadán idén az olasz Bandadriatica, a Maliból érkező Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, a kolumbiai Sidestepper, valamint a kínai Hanggai lép fel, a hagyományos színházi programban pedig tizenhat, az elmúlt évben bemutatott vígjátékot és egy cirkuszi előadást tekinthet meg a közönség a legismertebb hazai társulatok előadásában.

A kilenc utcaszínházi és öt bábelőadás mellett esténként kilenc magyar játékfilmet vetítenek le a Kossuth téren és a Cinema Cityben, a megyei könyvtárban és a kulturális központban pedig számos kiállítás nyílik meg a fesztivál ideje alatt.

- MTI -


Nyíregyháza – Az önkormányzat, karöltve a Váci Mihály Kulturális Központtal (VMK), újabb rendezvényhelyszínt keresett Nyíregyházán, hogy a Kossuth tér és Sóstó mellett újabb találkozási pontok jöjjenek létre. Erre a központ előtti tér tökéletes – mondta kedd délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában