Helyi közélet

2015.08.14. 10:53

Megkérdeztük: Ön ismer jó hiányszakmákat?

Nyíregyháza - <span class="namen">Papi Zoltán</span> szerint az orvosok és a mérnökök tudnak a legkönnyebben elhelyezkedni. – Remélem, a szakmunkásaink is hazajönnek majd külföldről, mert itthon is nagy szükség lenne rájuk – válaszolta.

Nyíregyháza - Papi Zoltán szerint az orvosok és a mérnökök tudnak a legkönnyebben elhelyezkedni. – Remélem, a szakmunkásaink is hazajönnek majd külföldről, mert itthon is nagy szükség lenne rájuk – válaszolta.Balogh Bence szakmát tanul, s hegesztő szeretne lenni. – Szerintem ez is egy jó hiányszakma, de én is inkább külföldön dolgoznék az apukámmal, aki már régen távol van – vallotta be.

Bodnár Istvánné egy gimnáziumban takarít. – Kevés a munkalehetőség. Cipőfelsőrész-készítést tanultam, de a szakmában nem tudok elhelyezkedni – jelentette ki.

Benyusz József a klasszikus építőipari szakmák szakavatott ismerője. – Az építőipar megmozdult, csak hiányoznak a szakemberek. Mifelénk sajnos a fizetés is gyengébb, mert nincs összhangban a kínálat és a kapacitás – mondta el.

Petró Zsófia grafikusnak készül, de még van pár iskolaéve a pályaválasztásig. – Úgy tapasztaltam, hogy pincérekből van kevés, sok ilyen ismerősöm ment ki külföldre – osztotta meg a véleményét.

Danku Balázs nagyon szereti az idegen nyelveket, s reméli, hogy tud kezdeni velük valamit. – A mérnök szakma szerintem a legkelendőbb, de én biztosan nem azt választom majd – felelte.

KM-MJ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában