Helyi közélet

2015.08.31. 08:06

Remek volt a Kiscsillag, de a ma esti koncert se lesz semmi!

Nyíregyháza - Aki szeretne felszabadultan szórakozni, elengedni magát és bulizni egy nagyot, annak este hétkor a Kossuth téren a helye!

Nyíregyháza - Aki szeretne felszabadultan szórakozni, elengedni magát és bulizni egy nagyot, annak este hétkor a Kossuth téren a helye!

" width="600">


Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg–Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és azóta bejárták az ország minden részét.

Az Ocho Macho 2003-ban alakult, stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika, – neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat ugyanis az Ocho Machos lenne). Számos külföldi fesztiválon megfordultak már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók elő-zenekaraként játszottak, mint például a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is. Örömzene – ez az első, ami a dalainkról eszünkbe jut: öröm annak, aki játssza, és öröm annak, aki hallgatja.


Programok – AUGUSZTUS 31., HÉTFŐ

Nyíregyháza

Kossuth tér - színpad

19:00 Ocho Macho

Kossuth tér - filmvetítés

20:30 Dumapárbaj

Kossuth tér

15:30 VIDOR az egész (bel)város

Kossuth tér

15:30 - 19:00 Utcazenészek

Kossuth tér

16:00 Elemek, avagy tűzön, vízen, földön, égen

Kossuth tér

22:00 Tűzzsonglőrök

Móricz Zsigmond Színház - Nagyszínpad

19:00 Ketten egyedül

Krúdy Kamara

1800 Garzonpánik

Krúdy Kamara

22:00 Garzonpánik

Művész Stúdió

10:00 Babszem Jankó

Bessenyei tér

18:40 Térzene

Városháza előtt

15:30 - 19:00 Street Comedy Show

VMKK

08:00 - 20:00 Szotyizmus - Hadron Művészeti Egyesület Kiállítása

VMKK

20:00 Dumaszínház – Duma Aktuál

Fellépők: Hadházi, KAP, Litkai, Lovász

Móricz Zsigmond Színház Galéria

18:30 Keleti Éva kiállítása

Móricz Zsigmond Színház Emeleti előcsarnok

18:30 Függöny mögött

Megyei Könyvtár

09:00 - 19:00 Szabadtéri Könyvtár

Megyei Könyvtár

09:00 - 19:00 „…Őrült is egy kissé…” - Karádi Nóra és Karádi Zsolt Fotókiállítása

Megyei Könyvtár

09:00 - 19:00 SORSfotók-Sipos László Kiállítása

Jósa András Múzeum

09:00 - 17:00 A Magyar Aktivizmus Rajzművészete Antal - Lusztig Gyűjtemény Kiállítása

Pál Gyula Terem

09:00 - 17:00 2014. évi képzőművészeti ösztöndíjasok bemutatkozó kiállítása

Korzó sétány és sétáló utca

15:30 Pantomimesek

Korzó sétány és sétáló utca

15:30 Karikaturisták

Korzó sétány bank előtt

15:30 - 19:00 Aszfaltakrobaták

Házasságkötő terem előtt

15:30 Ugrókötelesek

Házasságkötő terem előtt

17:00 Ugrókötelesek

OTP előtt

17:30 - 18:00 Agni Triom vidám zsonglőr műsora

Szifon Espresso Bár

17:00 Kroki A la Krúdy irodalmi kávéház

Cinema City

15:30 Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Cinema City

18:30 Argo 2

Szabadság tér

10:00 - 19:00 Pillangó Járat

Szabadság tér

10:00 - 19:00 Bennünk az Energia!

Móricz Kert

21:00 Bluesers - Dirty Lyle

Jósa András Megyei Kórház

14:00 Bohócdoktorok

Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

10:00 Csodálatos Lajos Élete

Mustár FM, FM 89.6

00:00 - 2400 Best of VIDOR – 13 év 100 lemez a legjobbak közül, avagy világzene minden mennyiségben a Mustár FM-en



„Ajánlom hát mindenkinek …”

A VIDOR Fesztivál alatt rangos színházi versengés folyik: a hazai társulatok az elmúlt évad legjobb darabjait hozzák el Nyíregyházára.

Nem könnyű a választás, hiszen kiváló színészeket láthatunk, egyik előadás pedig jobb, mint a másik. A Móricz Zsigmond Színház művésze, a Magyar Művészeti Akadémia színházművészeti tagozatának levelező tagja, Pregitzer Fruzsina megpróbál segíteni az eligazodásban: két előadást ajánl olvasóink figyelmébe.

Frissesség, báj, lendület

– A tatabányai MOST fesztiválon zsűritag voltam, ott láttam először Gerlóczy Márton monodrámáját, A csemegepultos naplóját, Ötvös András előadásában.

Költészetével, formabontó frissességével, bájával, lendületével és energiájával elementáris erővel hatott rám. Komplex előadás, nincsenek benne elvont dolgok, teljesen közérthető, mindenkinek csak ajánlani tudom.

A másik előadás, ami úgy vélem, kihagyhatatlan, az a Sex, drugs, gods&rock’n roll, amit személy szerint tüntettem ki. Én, aki konzervatív vagyok, és nagyon óvatosan nézek meg olyan darabot, ami az általam felállított kereteket feszegeti, azt mondom, a színházat szeretőknek ezt mindenképpen látniuk kell.

Az Ószövetség egyes elemeit dolgozza fel, teljesen friss artikulációval, mai viszonyok közé helyezve a történéseket. Számomra a Biblia szent és sérthetetlen, de nem érzem sértőnek a – jó értelemben véve – sokkoló feldolgozást. A rendező, Tapasztó Ernő pimasz szemtelenséggel mert hozzányúlni a témához, Harsányi Attila játéka pedig lenyűgöző. Az előadás szórakoztató, tele van poénokkal, meglepetésekkel és poézissel.

A nézőt végig leköti a darab, egy pillanatig sem lehet unatkozni. Olyan, mint egy varázskaleidoszkóp, amit érdemes megcsodálni.

Helyszín, időpont

Sex, drugs, gods&rock ’n’ roll (radikális stand up tragedy) – az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center közös előadása, szeptember 2., szerda 18 és 22 óra, Krúdy Kamara (korhatár: 16 év)

A csemegepultos naplója (mono-dráma) – a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása, szeptember 4., péntek 22 óra és szeptember 5., szombat 18 óra, Krúdy Kamara


Duma, duma, duma és színház

Ha VIDOR, akkor Dumaszínház! Évek óta tiszteletbeli nyíregyháziakként térnek vissza a városba a stand up comedy fenegyerekei, hogy újra és újra megnevettessék a közönséget. És ez idén sem lesz másként: hétfőn este nyolckor indul a Duma Aktuál a Váci Mihály Kulturális Központban, fellép Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely és Lovász László.


Nyomják a krokit

Ma 17 órától a Szifon bárban mesterek és tanítványok: Karádi Zsolt, Kulcsár Attila, Ferenczik Adrienne és a Kelet-Magyarország tollpróba rovatának szerzői a krokijaikból olvasnak fel, egymásra tromfolva, egymással „párbajozva”, a moderátor Béres Tamás.


Három nap alatt három kontinensről érkeztek a VIDOR Fesztiválra

Csupán három nap telt el a jelenleg is zajló VIDOR Fesztiválból, mely már most elképesztő számokat produkál. Péntek délután óta Nyíregyházán színházi előadások, koncertek és kiállítás megnyitók zajlanak.

Hét kiállításmegnyitó, hét színházi előadás, nyolc artista, 22 színész, 11 koncert, melyekre három kontinensről érkeztek a fellépők: még csak három nap telt el a tizennegyedik VIDOR Fesztiválból, a számok máris magukért beszélnek. A pénteki nyitónapra Maliból érkezett a Bassekou Kouyate és Ngoni BA, majd másnap egy kolumbiai együttes, a Sidestepper hozta el zenéjét a szabolcsi megyeszékhelyre. A Móricz Zsigmond Színház színpadán olyan neves színészek fordultak meg, mint Ónodi Eszter, Kulka János, Nagy Ervin, Für Anikó, Jordán Adél vagy Bánki Gergely. A színházi versenyprogramokon a hattagú zsűri is részt vesz Makk Károly, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, érdemes és kiváló művész elnöklésével.

A belvárosban folyamatos a VIDORgás: graffitisek, karikaturisták, pantomimesek, utcaszínházak és zenészek tartják lendületben a megyeszékhelyet, de több esemény lesz a környező településeken is.

A mai nappal elkezdődnek a gyermekelőadások és a szabadtéri filmvetítések is, de érkeznek a közkedvelt dumaszínházas stand up-osok is.

- Móricz Zsigmond Színház -


Nyíregyháza - A közönség minden poénért hálás: a VIDOR első nagyszínpadi komédiája nagy sikert aratott. tovább »

Szombaton lépett a közönség elé a kolumbiai Sidestepper, az együttes tagjait Albert Garcia Cehic a Mustárház spanyol önkéntese kapta mikrofonvégre, a beszélgetést Albert Fanni fordította magyarra. tovább »

Nyíregyháza - Aligha van olyan, a hazai fotóművészet iránt érdeklődő ember, aki ne ismerné Keleti Éva színészportréit. Az Extázis vagy a Tímár Józsefet Az ügynök halála főszereplőjeként ábrázoló alkotása minden idők leghíresebb magyar fényképei között szerepel. tovább »

Nyíregyháza - A Vidor fesztivál második napján is változatos programok - koncertek, előadások, élőszobrok, kiállítások - várták az érdeklődőket. tovább »

Nyíregyháza - Eltelt egy év, végre ismét itt állhatunk a római katolikus templom melletti színpad előtt és várjuk, hogy elkezdődjön a VIDOR. Koncertek, színházi előadások, mozifilmek, bábosok, gyerekműsorok kavalkádjára számíthatnak a megyében élők és az ide látogatók, jövő szombatig pedig annyi programot kínálnak a szervezők, hogy választani sem nagyon lehet. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában