Helyi közélet

2015.08.20. 20:28

Színvonalas ünnepi program a Várkertben Kisvárdán

Kisvárda – A Várkerti program rendezvényei délelőtt tíz órakor kezdődtek. A szeszélyesen változó időjárás nem éppen kedvezett a programot látogatóknak. De azért sokan kilátogattak a Várkertbe, hogy részesei legyenek a délelőtt kezdődő színvonalas, s változatos programoknak.

Kisvárda – A Várkerti program rendezvényei délelőtt tíz órakor kezdődtek. A szeszélyesen változó időjárás nem éppen kedvezett a programot látogatóknak. De azért sokan kilátogattak a Várkertbe, hogy részesei legyenek a délelőtt kezdődő színvonalas, s változatos programoknak.

Díjazták a legszebb virágosítókat Kisvárdán

A műsorok kezdetének nyitányaként adta át Major Tamás önkormányzati képviselő a "Virágos Kisvárdáért” pályázat díjazottjainak az Euro–Pázsit Kft felajánlásának jóvoltából a különböző értékű vásárlási utalványokat. Az első helyezettek 30,–a második helyezettek 20,– míg a harmadik helyezettek 10, ezer forintos vásárlási utalvánnyal térhettek haza. A különdíjazottak pedig 5 ezer forintos vásárlási utalványt kaptak. A több tucatnyi nevezők közül ezen alkalommal 22 pályázó részesült vásárlási utalványba.

„Közös tőről fakadunk: összetartozunk"

Nagy Józsefné Kisvárda alpolgármestere köszöntötte a „Közös tőről fakadunk: összetartozunk", Hagyományőrző művészeti csoportok nemzetközi találkozójának résztvevőit. A fellépet a Kraszna Bokréta Néptánc–együttes (Románia), a Nagytárkányi Tisza Népdalkör (Szlovákia), a Dombrádi Hagyományőrző Néptánc–együttes, a Duo–Art Népzenei Együttes–Mezőladány, valamint az Ajaki Hagyományőrző Csoport. A műsort követően valamennyi fellépő csoport átvette Nagy Józsefné alpolgármestertől a város díszes oklevelét.

A Várkertben pedig zajlottak a különböző programok s terjengtek a XX. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny résztvevői által készítendő különleges élvezeteket adó finom étkek. De volt itt, Lufi hajtogatós bohócműsor mellett a BÓBITA báb együttes műsora. Énekelt Pál Dénes, majd a Vogue Modellügynökség divatbemutatója zárta a Várszínpadi programot.

Kísérőprogramok között is válogathatnak az Várkertbe érkezők. Sok résztvevője volt a Mesélő Macskakövek címmel meghirdetett Nagy Rajzolásnak is. De kedvelt volt az ugráló vár, csúszda, trambulin s más gyerekeknek való szórakozási lehetőség. De közkedvelt volt a Power lángos gyár, lángosai. A várfürdőben pedig amatőr női, és férfi kategóriában a már hagyományos Várfürdő Fekve nyomó Kupa eseményeire is kíváncsiak voltak.

Városi ünnepség

Este hét órától kezdődik a Városi ünnepség Szent István király és az Új Kenyér Ünnepe alkalmából. Az ünnepi beszédet Leleszi Tibor polgármester mondja.

A történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével kenyérszentelést követően a Városi Kitüntetések átadása lesz. Az ünnepi műsor kulturális programjában a DoktoRock Színtársulata pedig, részletek adnak elő a nagysikerű Made in Hungária című zenés játékból.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában