Helyi közélet

2015.08.05. 17:47

Tizennyolc milliónyi támogatás a megyei egyesületeknek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizennyolc millió forint támogatás segíti Szabolcs-Szatmár-Bereg megye huszonkét Önkéntes Tűzoltó Egyesületét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Tizennyolc millió forint támogatás segíti Szabolcs-Szatmár-Bereg megye huszonkét Önkéntes Tűzoltó Egyesületét. 2015-ben az önkéntesek között szétosztható összeg országosan félmilliárd forint, ebből százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a többire a tűzoltó egyesületek pályázhattak. A négyszázmillió forint két részre oszlik, ebből kaptak állami támogatást az önállóan beavatkozó egyesületek, háromszázötvenegymillió forintot pedig a hivatásos tűzoltóságokkal együttműködő, úgynevezett közreműködő egyesületek számára különítettek el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tavaly novembertől és decembertől önállóan beavatkozó demecseri-, tyukodi- és tarpai egyesületek részesültek több mint egymillió forintos támogatásban. A többi közreműködő egyesület pedig átlagosan nyolcszázezer forintnyi támogatásra pályázott sikeresen. Elsősorban szak- és védőfelszerelések beszerzését, üzemanyag elszámolást, képzést, informatikai eszközök beszerzését, vagy éppenséggel szertár felújítását segíti a civil szervezeteknek az elnyert pályázati támogatás az idei esztendőben.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában