Helyi közélet

2015.08.14. 13:44

Záhonyi vesztegetéses ügy - Házi őrizetből letartóztatásba kerültek kilencen

Nyíregyháza, 2015. augusztus 14., péntek (MTI) - Házi őrizetből előzetes letartóztatásba helyezte a záhonyi vesztegetéses ügy kilenc gyanúsítottját a Nyíregyházi Törvényszék - tájékoztatta Toma Attila bíró, szóvivőhelyettes pénteken az MTI-t.

Nyíregyháza, 2015. augusztus 14., péntek (MTI) - Házi őrizetből előzetes letartóztatásba helyezte a záhonyi vesztegetéses ügy kilenc gyanúsítottját a Nyíregyházi Törvényszék - tájékoztatta Toma Attila bíró, szóvivőhelyettes pénteken az MTI-t.

Július végén a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tizennyolc pénzügyőrét és három civilt gyanúsított meg az ukrán határ menti cigarettacsempészet támogatásával. Közülük akkor a bíróság kilenc pénzügyőrt és két civilt előzetes letartóztatásba helyezett, nyolc NAV-os munkatárs valamint egy civil esetében pedig házi őrizetet rendelt el.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokon eljárva most megváltoztatta a döntést: hivatali kötelezettséget megszegve elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba helyezte az eddig házi őrizetben lévő gyanúsítottakat is.

Valamennyiüket a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb 30 napra helyezte a törvényszék előzetesbe szökés, elrejtőzés, továbbá az eljárás meghiúsításának, megnehezítésének a veszélye miatt. Az indoklásban szerepel a szervezett elkövetés és a bűncselekmény tárgyi súlyának jelentősége is, különös figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak terhére róható bűncselekmények száma növekedhet - közölte Toma Attila.

- MTI -


Záhony - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján - pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen - közölte a NAV szóvivője pénteken. tovább »

Nyíregyháza -  A szerdán elfogott, cigarettacsempészet támogatásával gyanúsított pénzügyőrök közül kilencet előzetes letartóztatásba helyezett, nyolcnak pedig a házi őrizetét rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. tovább »

Záhony, Nyíregyháza - Az ítélkezési szünet ellenére nagy volt a forgalom a bíróság épületében: pénteken döntött a Nyíregyházi Törvényszék (augusztus 20-ig ítélkezési szünet van) azoknak a szolgálat közben letartóztatott és előállított pénzügyőröknek a sorsáról, akiket a TEK munkatársai szerdán reggel vettek őrizetbe Záhonyban. tovább »

Záhony - Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese csütörtökön az MTI-t. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában