Helyi közélet

2015.09.07. 18:12

A hosszú élet titka a kertészkedés, a szép nők és a francia sajtok?

Nyíregyháza - Nyíregyházán századik <a href="/boldog-100-szuletesnapot/2911063" target="_blank">születésnapján köszöntötték Seszták Lászlóné Ilonka nénit</a>. Ennek kapcsán néztünk utána, hogy vajon mi a hosszú élet titka?

Nyíregyháza - Nyíregyházán századik születésnapján köszöntötték Seszták Lászlóné Ilonka nénit. Ennek kapcsán néztünk utána, hogy vajon mi a hosszú élet titka?Mindenki arról faggatja a magas kort megélt embereket, hogy vajon mi a hosszú élet titka. Matildka néni Nyíregyházán egy éve azt mondta portálunknak, hogy a szeretet. A tunyogmatolcsi Terike néni azt emelte ki, hogy „A hosszú élet titka a kevés alkoholfogyasztás, pálinkát szintén csak mértékkel, gyűszűnyit szabadna inni”. Tehát aki minden hétvégén szétcsapja a máját, az ne sok jóra számítson.

A Tarcalon született Emma néni a munkát emelte ki még százkettedik születésnapján, mint az éltető erőt, a vasmegyeri János bácsi azt mondta a nagy kérdésre, hogy ő mindig vidáman élte az életét, és délben soha nem fekszik le pihenni. Ja, és a kérdés feltevésekor még gyakorló pipás volt. A kocsordi Ernő bácsi, aki nem mellesleg fiatalkorában huszár volt is elmondta a választ a nagy kérdésre: „A szerencse, a tej, na és a szép hölgyek.”

A tudomány szerint

Amerikai és tajvani kutatók étrendi megszorítás nélkül is sikeresen hosszabbították meg egy egysejtű élesztőgomba élettartamát azáltal, hogy beavatkoztak az öregedésért felelős fehérje működésébe. Vagyis mesterségesen meghosszabbították az életét.

Persze van kevésbé bonyolult módszer is, a magas zsír- és sótartalma ellenére a rokfort sajt fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Egy új angol kutatás azt vizsgálta, hogy a franciáknak miért olyan jó az egészsége.

Végül egy újabb brit kutatás: A hosszabb élettel hozta összefüggésbe a kerti munkát, illetve a ház körüli teendők elvégzését egy svéd tanulmány, amelyet a British Journal of Sports Medicine című folyóiratban közöltek. Nyomás kapálni!


Nyíregyháza - Századik születésnapja alkalmából köszöntötték hétfőn a Nyíregyházán élő Seszták Lászlónét. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában