Helyi közélet

2015.09.03. 12:44

A probléma nem áll meg a határon

Nyíregyháza - Nyíregyházáról, sőt, a határon túlról is érkeztek résztvevők az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetsége Siklóson megrendezett, augusztus 30-ai regionális fórumára.

Nyíregyháza - Nyíregyházáról, sőt, a határon túlról is érkeztek résztvevők az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetsége Siklóson megrendezett, augusztus 30-ai regionális fórumára. Az NCTA támogatásával szervezett találkozó és zarándoklat fókuszában – a nyári, nyíregyházi fórumhoz hasonlóan – az alkoholizmus elleni hatékonyabb fellépés, a civil önsegítő közösségek szerepe és mozgástere, valamint a szervezetfejlesztés és hálózatépítés állt. Az ünnepi szentmise után elhangzott előadások és tapasztalatcserék rávilágítottak, hogy a dependencia (legyen szó alkohol-, drog- vagy szerencsejáték-függőségről) nem ismer megye- és országhatárokat, éppúgy probléma Magyarországon, mint azon kívül. Éppen ezért a bajban lévők megmentésére, talpra állítására tett erőfeszítések is csak nemzetközi összefogással és együttműködéssel lehetnek igazán eredményesek.

- Drahos Ferenc, megyei elnök, a Nyíregyházi delegáció tagja -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában