Helyi közélet

2015.09.24. 18:23

A szenvedély éltető ereje

Nyíregyháza - Koncz Zsuzsa Kossuth-­díjas előadóművész, a Francia Becsületrend lovagja Nyíregyházán ad koncertet.

Nyíregyháza - Koncz Zsuzsa Kossuth-­díjas előadóművész, a Francia Becsületrend lovagja Nyíregyházán ad koncertet.A Tündérország című stúdióalbum – amely nagyon rövid idő alatt platinalemez lett – bemutatója és a régi kedvenc dalaink: ez vár bennünket az örök fiatal énekesnő nyíregyházi koncertjén. A szerkesztési elvekről Koncz Zsuzsa azt mondja, a dalok válogatásakor a fő rendezőelv az volt, hogy örömet szerezzen a közönségnek, és – nem titkolja – örömöt szerezzen saját magának is.

Nincs oka panaszra

– A médiában keveset hallunk Koncz Zsuzsáról, vajon mi lehet ennek az oka? – kérdeztük az énekesnőt.

– Nem tudom megmondani. Talán mert nincsenek olyan műsorok, hiányoznak azok a fórumok, ahol beszélgetni és énekelni is lehet. Nekem nincs okom panaszra. Olyan sok lemezem fogy és olyan nagy a koncertjeim látogatottsága, hogy nincs időm ezzel foglalkozni. Egyébként sem nagy öröm kétes színvonalú műsorokban szerepelni.

– Megváltozott a világ, megváltoztak a kapcsolatok az internet megjelenésével. A Facebook-oldalam – amelyet nem én, hanem egy barátom kezel – már 160 ezer követő felé jár. Olyan elérési számokat lehet produkálni az internet révén, amelyekről régen nem is álmodtunk.

– Az internet a mai idők legnagyobb találmánya, amely teljesen megváltoztatja az életünket – azt csak remélni tudom, hogy a hatás, amit kivált, pozitív lesz! Én például, miközben nem vagyok nagyon ügyes, a fontos információkat itt érem el. A világ a szó szoros értelmében kitárul azok előtt, akik használhatják, akik érdeklődnek iránta.

Erős megtartó erő

Az énekesnő elmondta, nincs sok szabadideje; amikor éppen nem a zenével foglalkozik, akkor a családjával, a 92 éves édesanyjával és a barátaival tölti az idejét.

– Olvasok, moziba, színházba, vagy mások koncertjeire járok. Nagyon szeretek utazni, kicsit egy másik közegben lenni a barátaimmal, akik a világ különböző pontjain élnek, vagy ha van hó, szívesen síelek.

Ami szinte először az emberek eszébe jut Koncz Zsuzsával kapcsolatosan, az az, hogy milyen lélegzetelállítóan fiatalos. Mi a titka?

– A műfajnak, amiben élek, erős megtartó ereje van. Szeretek mindent alaposan és szenvedéllyel csinálni. Érdekel a körülöttem lévő világ alakulása, az emberek sorsa, és azt hiszem, hogy ennek a szenvedélyes érdeklődésnek is van éltető ereje.

És hogy mit üzen a nyíregyházi közönségnek? – Nagyon örülök, hogy megint találkozunk, s annak külön, hogy a Nyíregyházi Főiskolán lesz a koncert. Imádok sokféle helyszínen fellépni; színházban, tágas csarnokokban, intim hangulatú diákklubokban. Legutóbb Kolozsvárott szabadtéren, 35 ezer ember előtt énekeltem.

ÉKN-Kovács Enikő


Nincs koncert nélkülük

A zenekar és a stáb, akik nélkül nincs Koncz Zsuzsa-koncert: Kiss Tibor Oszi, Maróthy Zoltán, Habók Tímea, Závodi Gabi, Tiba Sándor, Lengyelfi Miklós és Szabó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában