Helyi közélet

2015.09.21. 15:28

Elsőként mérték össze tudásukat

Nagykálló - Első alkalommal rendezték meg az önkéntes mentőcsoportok versenyét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, szombaton tizennégy csapat mérte össze tudását Nagykálló- Harangodon.

Nagykálló - Első alkalommal rendezték meg az önkéntes mentőcsoportok versenyét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, szombaton tizennégy csapat mérte össze tudását Nagykálló- Harangodon.

Tizenhárom járási és a megyei önkéntes mentőcsoport vett részt a szombati versenyen, ahol tizennégy feladatot kellett az ötfős csapatoknak időre megoldaniuk.

A rendezvényt Kozma Péter megyei kormánymegbízott nyitotta meg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató is részt vett az eseményen, akik köszöntötte a felsorakozott mentőcsoportok tagjait.

Hetven darab homokzsákot kellett megtölteniük a csapatoknak először, majd sorsolás alapján foglalta el mindenki az első állomáshelyét, ahol tíz perc állt rendelkezésükre teljesíteni az adott feladatot.

Az egyes állomásokon tűzoltás, nyúlgát építése, árvízi védekezéshez kapcsolódó kérdések és buzgár elfogó medence építése is szerepelt. De a GPS használatára, a kimenekítéshez- kitelepítéshez a túlélő csomag összeállítására, valamint az elsősegélynyújtásra, a sérültek szállítására is kíváncsiak voltak a versenybírók, de volt még katasztrófavédelmi teszt és felkészítést kaptak a versenyzők a Katasztrófavédelmi Mobil Labor és a Sugárfelderítő egység felszereltségéről, valamint az EDR rádió használatáról.

Az állomásokon megszerzett helyezések összessége alapján történt a végső sorrend kihirdetése.

Az eredményeket Gyenge László tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő összesítette, valamint értékelte.

Az első helyen a Fehérgyarmati Járás végzett, a második legtöbb pontot a megyei Nyír Mentőcsoport érte el, a dobogó harmadik fokára pedig a Tiszavasvári Járás önkéntes csapata állhatott fel.

Az eredményekhez ezúton is gratulálunk!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában