Helyi közélet

2015.09.18. 18:15

Ez jó hír a dohányosoknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hektáronként mintegy 300 ezer forint támogatás érhető el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hektáronként mintegy 300 ezer forint támogatás érhető el.Megjelent a földművelésügyi miniszter 53/2015. (IX. 14.) FM rendelete a dohány-szerkezetátalakítási nemzeti programról és az azzal összefüggésben igényelhető csekély összegű támogatások feltételeiről – tájékoztatta lapunkat Bittner Imre, az ULT Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A rendeletben megfogalmazott feltételek teljesítésével hektáronként mintegy 300 000 forint összegű termeléshez kötött támogatáshoz juthatnak a dohánytermesztők. Fontos tudni, hogy ez a támogatási forma nem automatikus, hanem külön igényelni kell azt az MVH honlapján megjelenő nyomtatványon – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató.

Ebben az évben az MVH-s regisztrációra szeptember 15. és október 7. között van lehetőség. Bármilyen kérdés esetén a ULT termelői csoportjának agronómusaihoz lehet fordulni felvilágosításért. Ezzel minden olyan termelési támogatási rendeletet meghirdetett a kormányzat, amelyről a januári szerződéskötés alkalmával az ULT Magyarország Zrt. előzetesen tájékoztatta termelőit.

KM-GB


Ófehértó - A Madosz aggódik a közel 20 ezer, többszörösen hátrányos helyzetű munkavállaló további foglalkoztatásáért. Aggódik azokért, akinek ez idáig a dohánytermesztés nyújtott egyetlen, biztos megélhetési forrást Magyarországon. tovább »

Ófehértó - Várhatóan a következő napokban jelenik meg a Magyar Közlönyben a dohányágazat támogatási rendszeréről szóló rendeletcsomag - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy szakmai nyílt napon csütörtökön, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában