Helyi közélet

2015.09.17. 09:29

Gyilkossággal akartak elégtételt venni a debreceni egyetemista rokonai

A fiatal lány feljelentést tett nevelőapja ellen, de a család akart igazságot szolgáltatni. 

A fiatal lány feljelentést tett nevelőapja ellen, de a család akart igazságot szolgáltatni. Feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon szeptember 4-én egy 22 éves debreceni egyetemista nevelőapja ellen, mivel az nem engedte el sehová, tiltotta attól, hogy fiúkkal barátkozzon. A kisvárdai V. Sándor tört-zúzott, ha a lány nem ment haza hétvégére Kisvárdára - írja a Zsaru Magazin.

A rendőrség kihallgatta a lány édesanyját és testvérét, a húszéves F. Istvánt. Utóbbi azt mondta, érezte, hogy baj lehet, mert nővére rettegett a férfitól, aki egyébként korábban őt is bántalmazta, a fiú ezért júniusban el is költözött otthonról.

Fehérvári Marietta százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a fiatalember a Biatorbágyon élő édesapjához, id. F. Istvánhoz költözött, az anya oda ment fiáért, és tőle tudta meg, hogy lánya feljelentést tett.



A lány közölte anyjával, addig nem tér vissza a kisvárdai lakásba, amíg V. Sándor ott él, ezért apa és fia visszament Kisvárdára az édesanyjával, hogy kitegyék a férfit. Szeptember 13-án éjjel negyed egy körül oda is értek a lakáshoz, az anya viszont nem tartott velük, mondva, amíg élettársa ott van, addig ő nem megy haza, ezért a nő leült egy közeli padra, és ott várakozott.

Az ifjabbik F. István kicsalta az utcára V. Sándort, apja pedig kérdőre vonta a férfit, ami dulakodásba torkollott. A fiú azt állította vallomásában, féltette apját, ezért hirtelen felindulásból hátba szúrta nevelőapját a bicskájával. A sajtóreferens a Zsaru Magazinnak elmondta, az előzetes orvosszakértői vélemények szerint a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a két férfi pedig meg akarta gyilkolni V. Sándort.

A férfiak ezután a magatehetetlen sértettet betették az anya kocsijának csomagtartójába, elvitték egy Kisvárdához közeli dűlőútra, ahol kidobták és magára hagyták.



A bántalmazásnak viszont volt egy szemtanúja, aki értesítette a mentőket és a rendőröket, így a férfit időben megtalálták és megmentették az életét. A rendőrök még aznap éjjel elfogták a fiatalembert és a Biatorbágyra visszatért apát. A helyszínelés során a bűnügyi technikusok megtalálták a bicskát, valamint az anya kocsiján a vérnyomokat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének gyanúja miatt eljárást indított F. István és fia ellen és előterjesztést indítványoztak előzetes letartóztatásukra. Ugyanakkor V. Sándor ellen is eljárás indult nevelt lánya bántalmazása miatt, ő viszont szabad lábon védekezik.


Kisvárda - Egy fiatal férfi a hajnali órákban hátba szúrta a saját nevelőapját Kisvárdán, majd 47 éves társával tovább verték a tehetetlen férfit, végül a kocsi csomagtartójába tették és magára hagyták a határban. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában