Helyi közélet

2015.09.07. 17:35

Kihirdették a Kertszépségverseny győzteseit

Nyíregyháza - Ügyes kezek munkájának köszönhetően Nyíregyháza ismét zöldebb és virágosabb.

Nyíregyháza - Ügyes kezek munkájának köszönhetően Nyíregyháza ismét zöldebb és virágosabb.– Egy ilyen versengés nem csupán a környezetünket teszi szebbé, s egy város arculatának a kialakítását segíti, de példaadó, közösségépítő ereje is van – mondta el megnyitójában többek között Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere szeptember 7-én, a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona nagytermében megtartott idei Kertszépségverseny díjkiosztó ünnepségén.

Harmadik alkalommal hirdette meg ezt a nemes versengést a város önkormányzata a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. koordinálásával és Tulipa Kft. bevonásával. A megmérettetésre ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, s 2015-ben már nem csupán a legvirágosabb társasházi és családi házas kerteket, valamint az intézmények parkjait díjazták, de a legszebb konyhakertnek járó elismeréséket is kiosztották. A szakmai zsűri ezúttal is több szempont figyelembevételével döntött a nyertesekről, s bár kitétel volt, hogy a pályamunkákról fényképmellékletet is csatolni kell, a végeredményt a helyszínen is megtekintették.

– Idén is azt szerettük volna elérni, hogy mindenki érezze magáénak ezt a kezdeményezést, s érezze megszólítva magát, bármilyen korosztályhoz is tartozzon, hiszen aki ezen a pályázaton elindult, mindenképpen nyertesnek tekintheti magát, mert volt mivel pályáznia, s lett egy szép kertje – fogalmazta meg a város képviseletében Jászai Menyhért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában