Helyi közélet

2015.09.05. 16:34

Koncertek és emlékek

Nyíregyháza- In Memoriam Shulcz címmel rendeznek koncertet a nemrég elhunyt Farkas Tibor emlékére.

Nyíregyháza- In Memoriam Shulcz címmel rendeznek koncertet a nemrég elhunyt Farkas Tibor emlékére.

Farkas „Shultz” Tibor lemezlovas és zenei szakíró (Korock) ikonikus alakja a nyíregyházi könnyűzenének. Augusztus 7-ei halála után barátai és a helyi zenésztársadalom tagjai úgy határoztak, hogy közös koncerttel tisztelegnek az emléke előtt szeptember 6-án, vasárnap 17.30-tól a nyíregyházi Kossuth téren.

Önzetlen segítség

– A legnagyobb közösségi oldalon létrejött egy In memoriam Shultz nevű csoport, melyhez folyamatosan csatlakoznak az együttesek és a szólisták. Eddig tizenöt produkció jelezte, hogy részt venne a rendhagyó fejhajtásban, de a fellépők száma folyamatosan nő – ismertette Racskó Tibor, a rendezvény egyik szervezője.

Hozzáfűzte, nagyon sokan járultak hozzá önzetlen segítségükkel ahhoz, hogy létrejöhessen az emlékest: a városi önkormányzat és a Móricz Zsigmond Színház azzal, hogy megkaphatták a VIDOR Fesztivál nagyszínpadát, az önkéntes technikai személyzet, és természetesen Farkas Tibor családja.

Császár Zoltán társszervező a fellépőkről elmondta: a színpadra lépők sorrendjét kötődés szerint állították össze.

– A közel négyórás koncertet azok a bandák és előadók kezdik, akik távolabbi kapcsolatot ápoltak Farkas Tiborral, az est végéhez közeledve pedig kortársai és barátai emlékeznek Shulczra. A rendezvény házigazdája Tarczy Gyula lesz.

Halála után is hat

Shultz olyan karizmatikus személyiség volt, hogy halála után is nagy hatással van az emberekre. Úgy érezzük, ez a koncert összekovácsolta a helyi zenészeket azáltal, hogy összefogtunk a jó ügyért. Reméljük, méltó emléket tudunk állítani neki!

A szervezők egyelőre nem tudják pontosan, hogy esőnap esetén hol és mikor pótolják a koncertet, de bíznak az égiekben, és abban, hogy vasárnap néhány órára kegyes lesz hozzájuk az időjárás.

KM


Fellépők

Realmen, Full Rock Band, Kugler Henry, Trambulin, Pila, Very Take Band, Papp Csaba és barátai, Melounge, Art Amíg Tart, Kazár Pál, Bluesers + Proton, Polip, Szívtiproll + Mentha Project, Simon Idol, KalandOldRock, Szüret Utcza, Karmapirin, Olajos Gábor, Prémvadászok, Milyenferi?, Psyche, Nap együttes és a Zenith.Az előadók névsora még bővülhet.


Nyíregyháza – Pénteken, 69 éves korában elhunyt Farkas “Shultz” Tibor, műsorvezető, disc-jockey, Nyíregyháza zenei életének legendás alakja.tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában