Helyi közélet

2015.09.01. 17:13

Kormányablak nyílt Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében hatodikként Tiszavasváriban nyílt új Kormányablak szeptember 01-én kedden.

Tiszavasvári - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében hatodikként Tiszavasváriban nyílt új Kormányablak szeptember 01-én kedden. A helyi Önkormányzatnak és a Járási Hivatalának helyet adó Városháza épületében korszerű minden igényt kielégítő 21.századi körülmények közötti udvarias, ügyfélközpontú ügyintézéssel várják az ügyfeleket a most megnyílt Kormányablakban. Dr. Vinnai Győző a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott a kormányablakokban dolgozó munkatársak az "állam arcai", akik szolgáltató közigazgatást képviselik, amelyben az ügyfél, és a sikeres ügyintézés a legfontosabb. A magas színvonalú ügyfélkiszolgálás érdekében a dolgozókat a Nemzeti Közszolgálati egyetem szakirányú, illetve Közszolgálati továbbképzései segítik a folyamatosan növekvő ügyfélkör ellátásában. A meglévő kormányablakok működése Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében beváltotta hozzá fűzött reményeket. A 21.századi körülmények közötti udvarias,ügyfélközpontú ügyintézés hatására már az ügyfelek is érzik, hogy az ügy ura valójában a polgár,nem az ügyintéző, akinek viszont a legmagasabb színvonalon és a legnagyobb alázattal kell szolgálnia a hozzá fordulók ügyeit. Jelenleg több mint 350 ügytípus intézhető a kormányablakokban, azonban a kormányzat fontos törekvése, hogy az intézhető ügyek száma nagyságrendekkel bővüljön, akár kétezernél is több ügykörben lehessen eljárni, valamint teljes körűen ellássák az okmányirodák feladatait is - ezt már Bogáti János Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyilatkozta.

A 2014-ben Tiszalökön megnyílt Kormányablak igen népszerű nemcsak a térségben élők, de a szomszédos megyékben (Hajdú, Borsod) élők számára is. A Tiszavasvári Kormányablak megnyitásával további ügyfélszám növekedésre számít a járásban működő immár két kormányzati ügyfélszolgálati ponton - Dr. Hosszú József a Tiszavasvári Járási Hivatal hivatalvezetője

Dr. Fülöp Erik Tiszavasvári polgármestere örömét fejezte ki a most megnyílt Kormányablak kapcsán hozzátéve: a rövidesen befejeződő városközpont rehabilitációs munkálatok Városházát érintő munkálatai (hőszigetelés, nyílászárók cseréje) jól illeszkedik a mostani átadásához és tovább erősítheti a város térségben betöltött szerepét.

- Keletpress Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában