Helyi közélet

2015.09.03. 11:13

Már belakták a „körforgót”

Vásárosnamény - Az ünnepélyes átadást megelőzően is használhatták a körforgalmat Vásárosnaménynál az autósok.

Vásárosnamény - Az ünnepélyes átadást megelőzően is használhatták a körforgalmat Vásárosnaménynál az autósok.

Egyáltalán nem tucatteljesítmény, hogy tucatnyi helyen létesítenek körfogalmakat szerte az országban. Mindez a Közlekedés Operatív Program „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projektje keretében valósulhat meg. A 41. számú főút – becslések szerint – naponta több mint 8 ezres forgalmat lebonyolító vásárosnaményi szakaszán, a 4117. jelzésű út keresztezésében is új körforgalmi csomópont létesült.

Fejlesztési források

– Az elmúlt években 30–40 milliárd forint értékben érkezett fejlesztési forrás Vásárosnaményba és térségébe, ennek segítségével elkészült többek között az új Tisza-híd, az M3-as autópályának a beregi városig tartó szakasza, valamint folyamatban van a beregi árapasztó tározó építése is – jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere elmondta:

– Régi vágyunk teljesült a körforgalom átadásával. Olyan helyen létesült (vitkai elágazás, a benzinkút közelsége), ahol nagy volt rá az igény. Az újítás szabályozza a forgalmat, biztonságosabbá teszi az áthaladást. Már az átadási ceremónia előtt lehetőség nyílt arra, hogy „belakják” a közlekedők, és az első tapasztalatok nagyon pozitívak.

A megyében másutt is

Az építkezés tavaly tavasszal kezdődött el. Korábban a kereszteződésben 30 kilométer/órás sebességkorlátozás volt érvényben, ennek ellenére az elmúlt öt évben a kereszteződés 50 méteres körzetében 26 közlekedési baleset történt. A csomópont környezetében közvilágítás és új burkolat épült, a járdát és a kerékpárutat is átvezették.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további balesetveszélyes csomópontjainál is épül körforgalom. Kölcsén végeztek a munkálatokkal, a Nyíregyháza-Orosnál lévő fejlesztés októberben elkészül, Apagyon pedig a megkötött szerződés alapján szeptemberben kezdődik meg a kivitelezés – összegzett Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az átadási ceremónián.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában