Helyi közélet

2015.09.15. 12:48

Megkérdeztük: Ön hallott már a helyesírási szabályok változásáról?

Nyíregyháza – Időszerű volt újragondolni a helyesírási szabályokat – válaszolta kérdésünkre a nyíregyházi <span class="namen">Gosztonyi Enikő</span>, akit könyvtárosként több aspektusból is érint a változás, hiszen az új szabályzat szerint a „nyitvatartás” egy szó, így több táblát le kell cserélniük az intézményben.

Nyíregyháza – Időszerű volt újragondolni a helyesírási szabályokat – válaszolta kérdésünkre a nyíregyházi Gosztonyi Enikő, akit könyvtárosként több aspektusból is érint a változás, hiszen az új szabályzat szerint a „nyitvatartás” egy szó, így több táblát le kell cserélniük az intézményben. – Hallottam a változásról, és támogatom is, mert úgy gondolom, a fejlődés és a változás kéz a kézben járnak – mutatott rá a nyíregyházi Galambosi Nóra.

– A korábbi szabályok bonyolultabbak voltak. Úgy tudom, hogy mostantól sok esetben egyszerűbb lesz jó néhány szó írása – vélekedett a nyíregyházi Zsippai Györgyné.

Gergely Vanessza az interneten olvasott a változásról. – Most sem könnyű a nyelvtan, hát ha még a változások életbe lépnek! Az viszont tetszik, hogy a szleng egy része bekerül a köznyelvbe.

– Anyukám mondta először, aztán olvastam a neten én is a változásról. Úgy tűnik, hamar megjegyzem a változásokat, ugyanis a jövő héten előadást tartok róla az iskolában – jegyezte meg Bánszki Gabriella.

– Nem igazán értem, mi szükség van a változásra. Ha évtizedekig megfelelt, most felesleges ez az egész felhajtás! Lesz mit újratanulni, az biztos… – legyintett a nyírturai Dávid Ildikó.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában