Helyi közélet

2015.09.01. 15:30

Milyen bor illik egy Kiscsillag koncerthez?

Lovasi András szerint egyre több hazánkban a jó fesztivál.

Lovasi András szerint egyre több hazánkban a jó fesztivál.

Hatalmas tömeg gyűlt össze vasárnap este Nyíregyháza szívében, több ezren voltak kíváncsiak a Kiscsillag együttes koncertjére. Az együttes frontemberével, Lovasi Andrással a buli előtt a Mustárház önkéntese, Rendes Bendegúz beszélgetett a fesztiválról, a zenekar nyári fellépéseiről és jó borokról.

– Többször jártam már a ­VIDOR Fesztiválon fellépőként és látogatóként is. Ez egy összművészeti rendezvény, ami ráadásul ingyenes, úgy gondolom, hogy sokkal több ilyen jellegű megmozdulásra lenne szükség országszerte. A nyíregyháziakkal együtt büszke vagyok rá – jegyezte meg Lovasi András, aki a mozgalmasnak mondható nyári fesztiválszezonról elmondta: a nyíregyházi az utolsó koncert a sorban, amit még kánikulai forróságban adtak.

– Fáradtak vagyunk, de a bulira felszívjuk magunkat – mesélte nevetve, miközben egy frissen írt dallamot gitározott és dúdolt. Hozzátette: világszerte trend, hogy a klubkoncertek kikerülnek a négy fal közül, és a szervezők egész estés műsorrá fűzik össze a zenekari produkciókat.

– Ebbe a tendenciába jól illeszkednek a fesztiválok, hiszen akár egy hétre is tudnak programot biztosítani az embereknek. Egyre inkább ebbe az irányba mozdul el a szórakoztatóipar, a produkcióknak pedig illeszkedniük kell ehhez.

– Egyre több a jó fesztivál, és én személy szerint jobban is szeretem a nagyrendezvényeket, mert a klubkoncertekkel ellentétben komoly pozitívum, hogy szabadtéri buli lévén kapunk levegőt. Az ingyenes bulikat azért szeretjük, mert olyan embereknek is játszunk, akik eddig csak hallottak rólunk, de más körülmények között nem biztos, hogy találkoznának velünk.

Vegyesvágott

És ha már fesztivál, akkor nem hiányozhatnak a jó borok sem!

– Hogy a Kiscsillaghoz melyik bor illene? Hát, azt tudom, hogy én milyen bort szeretek ilyenkor inni: könnyű fehéret vagy rozét, lehetőleg fröccsként. Persze, ennek is megvan az irodalma, nyilván a kék sajthoz illik a körte meg egy jóféle francia fehérbor. Ha zenéről van szó: egy vidám swinghez például harsogó, friss bort tudok elképzelni, míg Keith Jarret valamelyik elborult, csodálatos zongoradarabjához egy burgundi Pinot noir illik. De ez egy szubjektív műfaj, ezért lehet, hogy a közönséget kellene megkérdezni, hogy ehhez a koncerthez mi illett, mert a Kiscsillagnak is sokféle megszólalása van. Most például hoztunk magunkkal egy vendégzongoristát, akivel akusztikus jellegű blokkot is játszunk, de ha olyan kedvünk van, akkor csak rockos számokból rakjuk össze a műsort. Ez most vegyesvágott, számonként kellene bort választani hozzá.

KM


Hétfőn este „telt házas” koncertet adott nyíregyháza belvárosában az Ocho Macho. A hatalmas tömeg egy emberként énekelte a fiatal zenekar legismertebb dalait. tovább »

Nyíregyháza - A közönség minden poénért hálás: a VIDOR első nagyszínpadi komédiája nagy sikert aratott. tovább »

Szombaton lépett a közönség elé a kolumbiai Sidestepper, az együttes tagjait Albert Garcia Cehic a Mustárház spanyol önkéntese kapta mikrofonvégre, a beszélgetést Albert Fanni fordította magyarra. tovább »

Nyíregyháza - Aligha van olyan, a hazai fotóművészet iránt érdeklődő ember, aki ne ismerné Keleti Éva színészportréit. Az Extázis vagy a Tímár Józsefet Az ügynök halála főszereplőjeként ábrázoló alkotása minden idők leghíresebb magyar fényképei között szerepel. tovább »

Nyíregyháza - A Vidor fesztivál második napján is változatos programok - koncertek, előadások, élőszobrok, kiállítások - várták az érdeklődőket. tovább »

Nyíregyháza - Eltelt egy év, végre ismét itt állhatunk a római katolikus templom melletti színpad előtt és várjuk, hogy elkezdődjön a VIDOR. Koncertek, színházi előadások, mozifilmek, bábosok, gyerekműsorok kavalkádjára számíthatnak a megyében élők és az ide látogatók, jövő szombatig pedig annyi programot kínálnak a szervezők, hogy választani sem nagyon lehet. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában