Helyi közélet

2015.09.24. 07:18

Minek oda zebra? Hogy működik az a lámpa?

Nyíregyháza - Az olvasóinktól csak úgy özönlenek a problémás nyíregyházi kereszteződések. A zebrák elhelyezkedését és a lámpák beállítását okolják a balesetveszélyes helyzetek kialakulásáért.

Nyíregyháza - Az olvasóinktól csak úgy özönlenek a problémás nyíregyházi kereszteződések. A zebrák elhelyezkedését és a lámpák beállítását okolják a balesetveszélyes helyzetek kialakulásáért.

Tiszavasvári út / Derkovits utca

Reggeli csúcsban a felüljáróról balra lekanyarodni nehéz, a Derkovits-ról balra kikanyarodni pedig teljességgel lehetetlen. Ha körforgalom nem fér el, legalább egy reggeli csúcsban működő lámpát lehetne tenni - a körúti jelzőlámpával összehangolva ez nem okozhat gondot a befelé jövő forgalomnak, mert 500 m-rel bentebb a körúti lámpa úgyis szakaszolja az áthaladást.

Debreceni utcán a Lejtő utcai kereszteződés előtti gyalogos átkelő

Problémám a Debreceni utca 229 sz előtti zebránál működő lámpával van. Már többen jelezték az illetékeseknek a környéken lakók, hogy a gyalogos átkelést segítő lámpa a tavaszig csak akkor váltott zöldre, ha valaki át akart menni a Debreceni utcán. Kb.2-3 hónapja valamiért átállították, és akkor is pirosra vált, ha senki nem szeretne átkelni. Ez a váltás nagymértékben akadályozza a haladást, feltorlódnak a járművek. Ha pedig valaki a város felől jövet, balra szeretne kanyarodni a Lejtő utcára, nem tud, mert engedi a szembejövőt a Metró felől. Balesetveszélyes nagyon, hiszen újból megáll a kanyarodás miatt a sor. Szeretnénk a régi szabályozás visszaállítását. Az átkelés gyalogosan nem jellemző ezen a zebrán, csak az óránként járó busz utasai használják. Ezért nem értjük, miért kellett megváltoztatni, ami eddig jó volt. Választ eddig nem kaptunk, és intézkedés sem történt.

Inczédy Sor-Bocskai Utca

Egyik probléma hogy a Bocskai utca felől az Inczédy Sorra a kanyarodó sávokban nagyon rövid ideig zöld a lámpa, illetve ugyanebben a kereszteződésben mind a három oldalt van Zebra.

Csak a Kalevalánál nincs és ott gyalogosan nem lehet átmenni ezért sokan szabálytalanul átmennek a kocsik között. Na ez a balaesetveszélyes..​.

[poll id="1005"]


yíregyháza - Engem nem nyugtatna meg a tudat, hogy nem az én hibámból tört össze az autóm... - írja olvasónk. tovább »

Nyíregyháza - Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta. tovább »

Nyíregyháza - A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Nyíregyháza - A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat. tovább »

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »

Nyíregyháza – A vasárnapi nyíregyházi baleset után többen jelezték olvasóink közül, hogy a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződése balesetveszély. Mivel több ilyen helyszín is lehet a városban, itt a lehetőség, hogy elküldje nekünk, melyikkel van gondja! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában