Helyi közélet

2015.09.30. 15:52

MSZP-sajtótájékoztató: „Ki kell vizsgálni, történt-e más, hasonló uniós pályázati visszaélés!”

Nyíregyháza - – A nyáron már ezernél több ember számára vált nyilvánvalóvá, hogy nagy a baj ESZOSZ-ügyben – hallhattuk Bangóné Borbély Ildikótól szerdai sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza - – A nyáron már ezernél több ember számára vált nyilvánvalóvá, hogy nagy a baj ESZOSZ-ügyben – hallhattuk Bangóné Borbély Ildikótól szerdai sajtótájékoztatóján. – Az MSZP országgyűlési képviselője az elmúlt hétfőn azonnali kérdést tett fel a témában Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki elismerte a bűncselekmény tényét, s ígéretet tett rá, hogy a kormányhivatal vezetőivel egyeztetve még a héten tisztázzák a károsultak munkajogi helyzetét.

– Bebizonyosodott, hogy mivel nem használtak fel önerőt, költségvetési csalás történt, s a munkahelyek létrehozására szerződött állami erdészeti vállalatok önkényesen bontották fel szerződését az ESZOSZ-szal. Kezdeményeztük egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, s szeretnénk tudni, történt-e más hasonló pályázati visszaélés – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Veres János, a párt megyei elnöke is, aki mondanivalójában felszólította a megyei kormányhivatalt, közöljék a nyilvánossággal, hogyan, milyen határidővel, s milyen módon kívánják rendezni a kisemmizettek munkajogi helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában