Helyi közélet

2015.10.06. 10:59

A hónap kézbesítője: még a bicikli is kettétört alatta

Nyíregyháza - Éjjeli fél tizenkettő és fél egy között ébred. Havi szinten kap defektet, de ketté is tört már alatta a kerékpár. Két gyermeke van, az egyikkel élő szoborként lehet találkozni.

Nyíregyháza - Éjjeli fél tizenkettő és fél egy között ébred. Havi szinten kap defektet, de ketté is tört már alatta a kerékpár. Két gyermeke van, az egyikkel élő szoborként lehet találkozni.

Bármelyik cégnél nagy becsben kell tartani azokat a törzsgárdistákat, akik a kezdetek óta kitartanak. Hűségük díjazandó, és most a sors úgy hozta, hogy nemcsak a felettesektől jár a köszönet, hanem az előfizetők is értékelték az igyekezetet. Vadilku Mihály elmondhatja magáról, hogy ő lett szeptember kézbesítője a Kelet-Magyarországnál.

– A teljes bujtosi és az örökösföldi terület fele tartozik hozzám. Közel háromszáznyolcvan háztartásba viszem az újságot. És ez így van huszonhárom esztendeje – említette Vadilku Mihály, akinek olykor felesége, Vadilku Mihályné Juhász Angelika is besegít, ő a fennmaradó örökösföldi részt viszi, és alkalomadtán helyettesít.

Két gyermekük van: Anikó és Hajnalka. Előbbit Ninának szólítják, a VIDOR Fesztiválon élő szoborként lehetett vele találkozni. Ő már kirepült a családi fészekből, a barátjával lakik, húga pedig javában az érettségire készül.

– Ahhoz, hogy a másnapi újság eljusson az előfizetőhöz, megesik, hogy előző nap kelek fel. Általában fél tizenkettő és fél egy között ébredek, éjjel kettő után indulok kézbesíteni. Bár nem sokan irigylik, meg lehet szokni ezt az életformát. Nekem teljesen természetes, hogy biciklire pattanok. Sőt, az is, hogy havonta egyszer defektet kapok. Előfordult, hogy kettétört alattam a kerékpár. Ilyenkor nincs segítség, nekem kell megoldanom a helyzetet. Közvetlen felettesem, Török Antal nagyon emberséges.

Felesége megjegyezte: – A kézbesítés előtt kinyitom az újságot, átnézem a gyászhíreket, és ha nem vagyok benne, elindulok dolgozni…

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában