Helyi közélet

2015.10.09. 10:19

Bázisiskola lett a suliból Tiszadobon

Tiszadob - A Magyar Vöröskereszt Bázisiskolája címet nyerte el a közelmúltban a tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – megyénkben immár a 11. oktatási intézményként. <h2 style="text-align: center;">

Tiszadob - A Magyar Vöröskereszt Bázisiskolája címet nyerte el a közelmúltban a tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – megyénkben immár a 11. oktatási intézményként.

Szívügyük az egészség

Az avatóünnepséget az iskola névadója tiszteletére rendezett program részeként a már hagyományos Széchenyi-napon tartották meg. ­Az iskolában különleges alkalom ez az ünnepség, mely összeköt múltat, jelent és jövőt, az újrakezdés mellett a partnerségről, a jövő építéséről, az egészség megőrzéséről szól.

A jövő azoké, akik működő partnerkapcsolatokat tudnak kialakítani, és az együttműködésre képes, együtt dolgozó és tanuló, a tapasztalataikat egymás között megosztó egyénekből végül egy jó közösség formálódik.

A tiszadobi Széchenyi István Általános Iskolának régóta szívügye az egészséges életmód népszerűsítése. Pedagógusaik fontosnak tartják a gyermekek egészséges életmódra nevelését.

Adományokat gyűjtenek

– A bázisiskolai program kiváló lehetőséget teremt arra, hogy szorosabbra fonjuk a kapcsolatunkat a Magyar Vöröskereszttel, hiszen számunkra is fontos feladat, hogy megteremtsük az egészséges élet, illetve a mozgás, a táplálkozás, a környezet, a sportolás egészséget védő feltételeit – emelte ki beszédében az avatóünnepségen Vitányi György, az oktatási intézmény igazgatója.

Az iskola a vöröskeresztes tanárelnök, Királyné Réthi Julianna vezetésével már évek óta segíti a Vöröskereszt munkáját, célkitűzéseit, részt vesznek rendszeresen az ­elsősegélynyújtó versenyeken, bekapcsolódnak a véradásszervezésbe, tagszervezésbe, adománygyűjtésbe. A bázisiskola-program kere­tében a Magyar Vöröskereszt fontos szerepet kap az is­kolában, a tanulók megismerik a szervezet tevékenységeit, lehetőségük van részt venni a Vöröskereszt programjain.

Hűek lesznek a célokhoz

Az ünnepségen a tanulók eskütétellel fogadták meg, hogy hűek lesznek az ifjúsági Vöröskereszt célkitűzéseihez.

A nem mindennapi rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Tiszadob önkormányzati és intézményi vezetői, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szakmai vezetője és alelnöke, valamint a megyei szervezet képviselői is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában