Helyi közélet

2015.10.21. 19:21

Befejeződött a félmilliárdos városrehabilitációs program Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Befejeződött a félmilliárd forint értékű városrehabilitációs program Tiszavasváriban, a fejlesztést Vona Gábor, a Jobbik elnöke adta át szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

Tiszavasvári - Befejeződött a félmilliárd forint értékű városrehabilitációs program Tiszavasváriban, a fejlesztést Vona Gábor, a Jobbik elnöke adta át szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

Az ellenzéki párt vezetője köszöntőjében azt mondta, nem szép dolog, amikor a politikusok "kisollóval tolonganak a kamerák előtt", de fontos szerepe van a közéletnek és a politikának egy-egy pályázat sikerében.

Szavai szerint az egész pályázati folyamat egy hullámvasút volt, örömökkel, félelmekkel és egyeztetésekkel, de a beruházás végén elégedettnek lehet lenni. Ez közös siker, gratuláció jár azoknak, akik a pályázatot megálmodták, megírták és megvalósították - mondta Vona Gábor. Hozzátéve: hála illeti meg a döntéshozókat is, akik úgy döntöttek, hogy helye van ennek a fejlesztésnek Magyarországon.

A projekt révén a kultúra, a közbiztonság és a közigazgatás is gazdagodott a városban - utalt a megvalósult fejlesztésekre a Jobbik elnöke. Szavai szerint örülni kell annak, hogy Vasvári Pál szülővárosában jelentős megújulás történt, "a település az élet jeleit mutatja, a közösség pedig képes arra, hogy sikereket érjen el".

Ez fontos, hiszen a mai, számos nagy kihívás elé néző Magyarországon és Európában minden apró sikernek örülni kell - hangoztatta Vona Gábor.

Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármestere beszédében megköszönte a pályázat megvalósításában segítséget nyújtók közreműködését, majd hangsúlyozta, ezzel a nappal három évig tartó, problémáktól sem mentes időszak zárult le.

A tiszavasvári önkormányzat a funkcióbővítő városrehabilitációs pályázatra 450 millió forint támogatást nyert el, további 50 millió forintot kiegészítésként kapott, így félmilliárdból újult meg a belváros.

Az építkezés hat helyszínen zajlott, felújították a polgármesteri és a járási hivatal közös épületét, a városi kincstárat, a református templomot, amelyhez közösségi tér is épült. Korszerűsítették a zeneiskolát, tíz térfigyelő kamerát telepítettek, és teniszpálya is épült.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában