Helyi közélet

2015.10.01. 09:38

Csalt is, lopott is, sőt, állatkínzás miatt keresték - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 30-án történt rendőrségi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. szeptember 30-án történt rendőrségi eseményeiből.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 32 éves és egy 55 éves nyírvasvári lakos ellen. A két férfi 2015. szeptember 30-án egy Nyírvasvári külterületén lévő erdőből akácfát tulajdonított el. Az egyenruhások az elkövetőket a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Rozsályi Rendőrőrsének járőrei 2015. szeptember 30-án Garbolcon elfogták Z. Sándor 30 éves tiszaderzsi lakost. A férfi ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Nyíregyházi Járásbíróság sikkasztás bűntett, csalás bűntett és állatkínzás vétség elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a férfit előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2015. szeptember 30-án 16 óra 45 perc körüli időben szolgálati gépkocsival Ajak irányából Rétközberencs felé közlekedtek. Haladásuk során arra lettek figyelmesek, hogy a velük szemben elhaladó személygépkocsi sofőrje egy nyírtassi lakos, akinek tudomásuk szerint nem volt érvényes járművezetői engedélye. A rendőrök azonnal a gépkocsi sofőrje után hajtottak és megkülönböztető jelzés használata mellett megállásra szólították fel. A vezető először megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól és nagy sebességgel tovább hajtott Rétközberencs irányába, majd a város belterületén megállt. A rendőrök intézkedés alá vonták a 29 éves férfit, melynek során bebizonyosodott, hogy a vezetőt korábban a járművezetéstől eltiltották, továbbá a gépjármű műszaki érvényessége is lejárt és három kiskorú gyermeket szállított, akiket gyermekbiztonsági rendszerben nem rögzített. Az egyenruhások a sofőrt előállították és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. A többi szabálytalanságért a vezető ellen külön szabálysértési feljelentést tettek.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 46 éves helyi lakos ellen. A férfit 2015. szeptember 30-án a tulajdonos érte tetten, amikor egy Tiszavasvári külterületén lévő földterületről kilenc kilogramm diót kísérelt meg eltulajdonítani. A rendőrök az elkövetőt a rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A Záhonyi Rendőrkapitányság járőrei 2015. szeptember 30-án elfogták B. Ferenc 43 éves mándoki lakost. A férfi ellen a Nyíregyházi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mivel a jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetésének letöltését nem kezdte meg. Az egyenruhások a férfit a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában