Helyi közélet

2015.10.16. 19:04

Nyalakodás a szökőkútnál

Gávavencsellő - Édes élményt nyújtott a csokigyár látogatása Szerencsen.

Gávavencsellő - Édes élményt nyújtott a csokigyár látogatása Szerencsen.

Kellemes hagyomány, hogy a gávavencsellői Kézfogás Nyugdíjas Egyesület tagjai őszi kirándulásra indulnak.

Kedves fogadtatás Ózdon

– Bár a reggel kicsit hűvös volt, jókedvvel és várakozással telve szemléltük az autóbusz ablakából a változó tájat – kezdte élménybeszámolóját Rusz Péterné egyesületi elnök. – Utunk első állomása Szerencs volt: a Szerencsi Bonbon Kft., ahol a csokoládé gyártásának a rejtelmeibe pillanthattunk be. Az ismertető után következett a mindannyiunk által kíváncsian várt „műhelymunka”, amihez védőköpenyt és hajhálót öltöttünk. Az asztalokra készített formákba saját kezűleg öntöttük a folyékony csokoládémasszát, amit ki-ki saját tetszése szerint díszített mazsolával, mogyoróval, színes cukorkákkal vagy csokidarabokkal. Közben kóstolgathattunk különböző ízesítésű bonbonokat, nyalakodtunk a csokiszökőkútnál, és a diabetikus készítményekből is kaptunk kóstolót.

– Az édes élményeket követően után komolyabb percek következtek. Csoportunk a málenkij robot áldozatainak emlékművét kereste fel. ­Ózdon a Szív klub kedves tagjai vártak bennünket. A gyönyörűen terített asztal, a finom ebéd és a vendéglátók egyéb figyelmességei ámulatba ejtettek. Az pedig, hogy érkezésünkhöz igazították a klub idősek-napi ünnepségét – hab a tortán. A Civilház színpadán köszöntőt mondott Ózd polgármestere, csodálatos műsorral kedveskedtek a város általános és középiskolás csoportjai, valamint a Szív klub lelkes, örökifjú tagjai. Természetesen a mi csoportunk is bemutatkozott egy rövid összeállítással, amellyel nagy sikert arattunk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában