Helyi közélet

2015.10.16. 14:58

Plusz pénzbe kerül, ha apróval fizetünk csekket? Hogy van ez?

Nyíregyháza - A pénztáros közölte: ha fémpénz­zel szeretnék csekket befizetni, tízezrenként további kétezer-ötszáz forintot kell adnom. Én eddig úgy tudtam, hogy mindenhol ugyanannyit ér a pénzünk! - írjva olvasónk.

Nyíregyháza - A pénztáros közölte: ha fémpénz­zel szeretnék csekket befizetni, tízezrenként további kétezer-ötszáz forintot kell adnom. Én eddig úgy tudtam, hogy mindenhol ugyanannyit ér a pénzünk! - írjva olvasónk.

A napokban több olvasónk is hasonló panasszal kereste meg szerkesztőségünket. Egyikük azt nehezményezte, hogy nem tudott apróval csekket befizetni a postán.

„Van egy kis presszónk és egy boltunk. Legtöbbször az ott kapott, berolnizott aprópénzzel térek be a postára. Legutóbb azonban nagyon meglepődtem, amikor a pénztáros közölte: ha fémpénz­zel szeretnék csekket befizetni, tízezrenként további kétezer-ötszáz forintot kell adnom. Én eddig úgy tudtam, hogy mindenhol ugyanannyit ér a pénzünk! Hogy van ez?” – tette fel a kér­dést

ingerülten az olvasónk, ahogyan az a hölgy is, aki pénzt szeretett volna felváltatni a postán, de azért is fizetnie kellett volna.

Kérdésüket eljuttattuk a Magyar Posta kommunikációs osztályához, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a postai csekket az ügyfelek bármilyen címletekben befizethetik, azért a Magyar Posta nem számít fel külön díjat. A címletváltás azonban – az érmék, bankjegyek számától függetlenül – díjköteles, ennek oka, hogy a készpénzkezelés költségei rendkívül magasak – tájékoztatta lapunkat Apáti-Tóth Kata szóvivő.

Díjszabások

Apáti-Tóth Kata, a társaság szóvivője eljuttatott lapunkhoz egy hirdetményt is, mely a Magyar Posta szeptember 1-jétől hatályos pénzforgalmi szolgáltatásainak díjszabását tartalmazza. Ebből kiderül, hogy a címletváltás díja bankjegyről bakjegyre az átadott készpénz értékének 2,51 százaléka; bankjegyről érmére és fordítva, illetve érméről érmére váltás esetén 7,24%; az érmedobozért pedig 99 forintot kell fizetnünk. (A részletes hirdetmény megtalálható a posta honlapján.)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában