Helyi közélet

2015.10.30. 13:14

Szabolcsi X-akták: 2011 - az év, amikor majdnem leigázták az ufók Sóstóhegyet

Nyíregyháza, Sóstó – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2011-ben például többen is különös égi jelenségekre lettek figyelmesek Sóstón.

Nyíregyháza, Sóstó – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2011-ben például többen is különös égi jelenségekre lettek figyelmesek Sóstón.

A hazai UFO bejelentéseket rögzítő és kivizsgáló Ryufor alapítványhoz érkezett a következő bejelentés 2011-ben:

Üdvözletem!

Érdekes jelenségre lettünk figyelmesek szombaton (2011. Június 18.) Nagyjából 23:30 és éjfél között.

Nyíregyháza-Sóstóhegyen élünk. A fenti időpontban az égen egy erős, narancsos fényű repülő objektumra lettem figyelmes, ami nagyjából nyugat-kelet irányban haladt, kb 5 km magasan. Sebessége nagyjából egy repülőéhez hasonló volt.

A fenti időszak alatt kb 25 ilyen objektumot figyeltünk melyek kisebb időközönként követték egymást, néha 2-3-as csoportokban… A repülőt kizárhatjuk…. Mivel helyzetjelző és villogás nem volt. Továbbá sem hang, sem “csík” nem volt látható.

A papír lámpásokat is kizártuk, magasságuk, sebességük, fényük intenzitása miatt. És, mert nem függőlegesen, szabálytalanul haladtak. Volt, amikor az egyik objektum felgyorsult, és lehagyta az előtte haladókat.

Sajnos, képet/videot nem sikerült készíteni.

Különböző internetes oldalakat bújtam egész hétvégén, de semmilyen cikket, bejegyzést nem találtam erről a jelenségről. Remélem, Önökhöz érkezett már valamilyen észlelés, jelzés, ezzel kapcsolatban, és tudnak valamilyen magyarázatot a tapasztaltakra.


Később jelentkezett egy másik szemtanú, aki szerkesztőségünknek fotókat is küldött a különös égi jelenségről.

Tisztelt Szerkesztőség!

A sóstóhegyi “ufosztorival” kapcsolatban írok Önöknek.

Sóstóhegyen körülbelül két éve voltak már ilyen narancssárga objektumok az égen.  Még akkor egy barátommal útra is keltünk kideríteni a forrását, ami Sóstóhegyen volt (Muskotály utca), ahol egy kertipartin több papírlámpást engedtek fel. Ugyanilyet láttunk most július 18-án is körülbelül 15-en egy kertiparti keretében. Kizártnak tartom, hogy 5 km magasan haladtak, maximum 3-400 méterre saccolnék. É-ÉÉK irányból D-DDNY irányba 2-es, 3-as és 4-es csoportokban haladtak. Fényképem is van, de nem tudom mennyi vehető ki belőle (mellékletben csatolom).

Tisztelettel: Miklós Márton


A sóstói ufó-észlelések azonban már jóval korábban elkezdődtek, mint 2011.


 

2010

Két narancs színű fényt láttunk az égen, nem tudtuk elképzelni hogy mi lehet az ilyen későn ráadásul felhős égen – írta olvasónk.

Mikor Sóstóhegyen a sorompóhoz értünk, akkor már 4 darab fényt láttunk. Kiugrottam a kocsiból és érdekfeszítve néztem, mi lehet az. Az a legfurcsább a dologban, hogy enyhe morajlást hallottunk és nem “szabályszerűen” haladtak az égen. Ráadásul egyszer csak mind a négy pont eltávolodott és nem kialudt.

Ráközelítve elég furcsa a kinézete. Repülő?!?! Zuhanó, műhold?!?! – írta olvasónk.


2009

 

Tisztelt szerkesztőség!

2009.06.06-án éjjel 23:15 és 23:45 között érdekes dolgot figyeltem meg az égbolton. Mikor az égre pillantottam egy narancsszínű fényességet láttam, amit először csillagnak véltem, majd ezt követte délkeleti irányból újabb kettő, s lassan haladtak észak-keleti irányba, a látómező fölött kb. 35-40 fokos szögben.

Ez a három egyszerre volt látható és lassan eltűntek, illetve a házaktól már nem tudtam követni az útjukat. Majd kb. fél perc elteltével jött a következő, mely szintén lassan haladt. Már a hatodikat láttam, amikor szóltam szüleimnek is, hogy jöjjenek ki és nézzék meg, mert nem hittem a szememnek.

Ezt követően még láttunk 5-6 ilyen narancsszínű gömböt. A jelenséget annyira érdekesnek találtuk, hogy megpróbáltuk elérni telefonon a miskolci csillagvizsgálót, de sajnos csak a hangposta jelentkezett. Így a rendőrséggel beszéltünk, akik a katasztrófavédelemhez kapcsoltak minket, ahol egy úriemberrel sikerült beszélni. Ő közölte, hogy rájuk nem tartozik, de feljegyezte az információt.

Nem tudom, hogy más is látta-e ezt a jelenséget, mindenesetre érdekesnek találtam. Azt a lehetőséget, hogy esetleg repülőgépet láttam kizárom, hiszen azok jellegzetesen villognak. Üdvözlettel: Siladi Mária, Nyíregyháza-Sóstóhegy


Tisztelt SZON szerkesztőség!

Mi is láttuk az égi “jelenséget”. Miután alaposan megfigyelve rájöttünk, hogy abban valami ég, pl. egy mécses, autóba ültünk és elkezdtük követni. Így sikerült megtalálni a titokzatos jelenség forrását, ami a Muskotály utca egyik kertipartyn mulatozó társasáságától érkezett. Itt láttuk az addig azonosítatlan repülő objektumokat, amik tulajdonképpen kis ballonok voltak, alul egy tüzet biztosító szerkezettel. Így tudott repülni.

Szerintem 1-2 km-re repülhetett el. Nagyon veszélyes dolognak tartottuk, ugyanis pont az erdők felé repült, és egy égő, lezuhanó (vagy fában felakadó) szerkezet, felügyelet nélkül egy erdőben komoly károkat tud okozni. Nem beszélve arról, ha pl. egy lakóházban akad meg. Én is a szórakozás, és a kikapcsolódás híve vagyok, de azért mindennek van egy határa. Üdvözlettel: Türk Attila, Sóstóhegy


És folytathatnánk a sort... Úgy tűnik, Sóstóhegy és Nyíregyháza már jó ideje a földönkívüliek kedvelt kirándulási célpontja. Amit talán ez a videó is bizonyít? Döntse el mindenki maga.


Nyíregyháza – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2010-ben például egy óriási démon arc rajzolódott ki az égen a térség fölött. tovább »

Nyíregyháza, Tornyospálca - Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2010-ben például különös, zöld lény bukkant fel olvasónk ásványvizes palackjában... tovább »

Nyíregyháza – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2009-ben például interjút készítettünk “Ádámmal”, aki közeli kapcsolatba került a sátánistákkal, és kiderült, ördögi erők működnek a közelben. tovább »

Nyíregyháza, Záhony – Szabolcs megye uncsi, igaz? Itt nincsenek kísértetek, ufók, vámpírok, szörnyek. Na de most bebizonyítjuk, hogy mennyire téved! Az évek során megannyi különös beszámoló gyűlt össze a megyéből. 2008-ban például egy olvasónk együtt utazott egy vámpírral az éjszakai záhonyi vonaton… tovább »


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=286341 ; var __machform_height = 549;

// ]]>


Visszajár a plébános harangozni? Rejtélyes dolgok történnek az Ön településén? Van egy elhagyatott ház, amit inkább elkerülnek arrafelé? Ha nem csak olvasni szereti a túlvilági történeteket és ismer egyet-kettőt, feltétlenül ossza meg velünk!


Amennyiben történetét megosztja velünk, Ön tudomásul veszi, hogy a levelében leírtak szerzői jog védelme alatt nem állnak. A szerkesztőség a történet valóságtartalmáért felelősséget nem vállal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában