Helyi közélet

2015.11.10. 19:20

36 ultis az országos Ulti–bajnokság döntőjében Kisvárdán

Kisvárda - A Bessenyei György Gimnázium dísztermében Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, a verseny fővédnöke irigylésre méltónak találta azt az összetartozást, melyet az ultis társadalom képvisel.

Kisvárda - A Bessenyei György Gimnázium dísztermében Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, a verseny fővédnöke irigylésre méltónak találta azt az összetartozást, melyet az ultis társadalom képvisel.

Nemzeti Ulti Bajnokság küzdelmei a kiváló körülmények között Kisvárdán, a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium dísztermében, az elmúlt hét végén Kisvárdán.

– A társasági ulti egyéni és csapat versenyei után – adott tájékoztatást a versenyről Szeregnyi László a Kisvárdai Kulturális Egyesület Ulti Klubjának vezetője – a sport ulti elitje mérte össze a tudását a 2015. évi bajnoki címért. A szombati elődöntőre 36 ultis nevezett be. A versenyrendszer sajátosságai miatt 7 asztalon az „A” vonal 21, míg 5 asztalon a „B” vonal 15 játékosa küzdött a vasárnapi döntőbe kerülésért. A Budapestről, Debrecenből, Nyíregyházáról, Sárospatakról, Szegedről, Tiszabercelről érkezett játékosokat 8 kisvárdai ultis várta, hogy összemérhessék tudásukat.

A fővédnök parlamenti ultis „villámtornája”

– A Bessenyei György Gimnázium dísztermében Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, a verseny fővédnöke irigylésre méltónak találta azt, az összetartozást, melyet az ultis társadalom képvisel. Bár ideje nincs akár csak egynapos versenyen való részvételre sem, de képviselőként már szervezett úgynevezett „villámtornát” a parlamenti ülések szünetében. Az ünnepélyes megnyitón a Matus Attila, az önkormányzat Jogi Ügyrendi és Fejlesztési Bizottság Elnöke köszöntötte a megjelenteket. Már az elődöntő is hozott váratlan meglepetést, hisz a címvédő Haklár Jeromos nem került döntőbe.

Vasárnap végig kiélezett küzdelem után mi sem volt természetesebb, mint hogy két versenyző is azonos eredményt érjen el, mely sorrendjét Dienes János egy fordulóban elért magasabb pontszáma (81) döntötte el. A végeredmény ismeretében különdíjat kapott a legjobb zempléni ultis, Várszegi Szilárd, a legjobb szabolcsi, a kisvárdai Pajic Zvezdan lett.

Elmondható, hogy Kisvárda méltó feltételekkel és magas színvonalú rendezéssel járult hozzá az idei versenyprogram zárásához – összegezte a résztvevők véleményét is tájékoztatója végén Szeregnyi László.

A díjakat Bíró Gábor a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója, az Önkormányzat Oktatási, Kulturális, Szabadidő és Sport Bizottságának elnöke adta át.

A döntő végeredménye:

2015. év Sport ulti Bajnoka: Dienes János Kisvárdai Kulturális Egyesület 414 pont 54,76%

II. helyezett: Selmeci András /Magyar Ultisok Országos Egyesülete/ 414 pont, 54,76 %.

III. helyezett: Pajic Zvezdan /Kisvárdai Kulturális Egyesület/ 406 pont, 53,70 %.

IV. helyezett: Jakab Zsolt /Kisvárdai Kulturális Egyesület/ 404 pont, 53,44 %.

V. helyezett: Bartos Gábor /Magyar Ultisok Országos Egyesülete/ 396 pont, 52,38 %.

VI. helyezett: Muzslai Róbert /Magyar Ultisok Országos Egyesülete/ 395 pont, 52,25 %.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában