Helyi közélet

2015.11.09. 10:36

A zsűri a lábaik előtt hever

Nyíregyháza - Az Everdance Táncszínház a cseh és szlovák Got Talentben szerepel.

Nyíregyháza - Az Everdance Táncszínház a cseh és szlovák Got Talentben szerepel.A tehetségkutató műsorok idejét éljük. Szinte egyszerre indult a hazai és a cseh, illetve szlovák Got Talent, utóbbiban egy tehetséges magyar csapatot fedezhettünk föl, a 2011-es Csillag Születik egyik közönségkedvencét, az Everdance Táncszínházat. Arról, hogyan jutottak el az 5. évadában járó Cesko Slovensko Ma Talent műsorába, a társulat művészeti vezetőit, Majoros Angélát és Takács Pétert kérdeztük.

Állva tapsoltak a nézők

– Tavasszal kaptunk egy e-mailt a tehetségkutató szervezőitől, akik látták a youtube-on a klipjeinket és annyira megtetszett nekik a stílusunk, hogy meghívtak bennünket a műsorba – mesélték.

Szerettünk volna a magyar változatban is elindulni, de mivel külföldön voltunk a meghallgatások idején, arról lemaradtunk, viszont jó lehetőséget láttunk a szomszédos ország tehetségkutatójában műsorában. Egyszerre két kereskedelmi televízió is vetíti a műsort: egy Csehországban, és egy Szlovákiában. Október 14-én ment le az adás, amiben szerepeltünk és 4 igent kaptunk a zsűritől. Nagy öröm volt, hogy mindenkinek tetszett a stílusunk, a produkciónkat a stúdióban álló taps fogadta. – A magyar közönség a 2011-es Csillag Születik műsorából ismeri a táncosokat. Azt mondják, a produkció nekik is és a táncosoknak is embert próbáló kihívás volt. – A mi műfajunk az „everdance” stílus, amelyben az autentikus néptáncelemeket építjük be a színpadi show-tánc világába úgy, hogy ez ízlésesen, élvezhetően és közönségközelivé tegye a magyar néptánc világát. Nem könnyű műfaj, a hiphop elemekre épített show-műsorok világában meglepően és megdöbbentően hat, amikor ismert dallamokra csapásolni vagy éppen szteppelni látja a táncosokat a közönség. Reméltük, hogy szeretni fognak bennünket, és azt hisszük, az élő show-ba kerülés önmagáért beszélt.

Nagyon sok rajongói és gratuláló e-mailt kaptunk a műsor után. Jó érzés volt, hogy nagy nevű táncosok, koreográfusok gratuláltak és biztattak bennünket. Külön öröm volt számunkra, hogy sokan megkerestek az ország minden részéből, hogy szeretnének hasonló stílusban táncolni és hogy tanítsuk meg őket az „everdance” stílusra.

KM


Új táncosok a csapatban

A „csillagos” csapatból öten maradtak, hozzájuk olyan fiatal táncosok csatlakoztak, akik hosszabb ideje táncoltak vagy tanítottak. A megújult társulattal újabb kihívásoknak kellett megfelelni, új utak, lehetőségek nyíltak a társulat előtt. Felfigyeltek rájuk külföldi rendezvényszervezők is, így több alkalommal léptek fel többek között Németországban, Szlovákiában, Romániában, Olaszországban. De természetesen továbbra is jelen vannak a hazai nagy fesztiválok, céges és egyéb rendezvények műsoraiban is. A változás hozta a lehetőséget, hogy Budapestre költözzenek, ahol újabb profi táncosok jelentkeztek hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában