Helyi közélet

2015.11.05. 17:04

Az elejétől a végéig – már közel fél évszázada

Nyíregyháza - Nincs a megyének olyan pontja, ahol ne találkozna volt tanítványaival Erdei Sándor.

Nyíregyháza - Nincs a megyének olyan pontja, ahol ne találkozna volt tanítványaival Erdei Sándor.

– Tudja, mit csinál a legényember minden reggel? Újságot vesz! Így tettem én is, amikor 1964-ben dolgozni kezdtem. Négy évvel később megházasodtam, s akkor úgy gondoltam, egy komoly családfőnek már előfizetése van – mondja a 69 esztendős Erdei Sándor, aki közel 50 éve mindennap elolvassa a Kelet-Magyarországot.

– Míg tanítottam, „altató” volt a Kelet, hiszen csak este, munka után jutottam el odáig, hogy kézbe vegyem, de akármilyen fáradt voltam, soha nem feküdtem úgy le, hogy ne olvastam volna el. Naprakésznek, tájékozottnak kellett lennem, és ezen a téren mindig beváltotta az újság a hozzá fűzött reményeket. Mióta nyugdíjas vagyok, már a reggeli elfogyasztása közben átböngészem a lapot.

Szenvedélyes horgász

Erdei Sándor 40 évig tanított a kezdetben 110-es, ma már Inczédy György-középiskolában, a fémipari szakmával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tárgyakat oktatta a nyíregyházi intézményben.

– Nem tudok olyan helyre menni a megyében, ahol ne találkoznék egykori tanítványommal. Megállítanak az utcán, szívesen idézik fel az iskolai éveket. A feleségem szintén pedagógus volt, matematikát és fizikát tanított. Három lányunk és öt unokánk van. Székesfehérvárra és Budapestre sodorta a gyermekeimet az élet, így öregkorunkra utazó nagykövetekké váltunk, ha tehetjük, meglátogatjuk őket. A horgászat a szenvedélyem, de szívesen kertészkedem, és aktív tagja vagyok egy nyugdíjas klubnak. Régebben kijártam a focimeccsekre is, de ma már csak otthon szurkolok.

Úgy jó, ahogy van

Amikor olvasási szokásairól kérdeztük, elárulta, hogy először mindig az első oldalt nézi át, és ha valami felkelti a figyelmét, a cikk folytatásához lapoz. Így olvassa el szépen lassan a teljes újságot.

– A megyei történésekről szóló tudósításoktól kezdve a színes hírekig mindent szeretek. A feleségem nagy ollózó, sok olyan írást kivág és eltesz, aminek a folytatását reméli. Emellett részt vesz minden nyereményjátékban.

Erdei Sándort arra kértük, fogalmazzon meg kritikát a lappal kapcsolatban. Hosszas gondolkodás után csak annyit mondott: teljes mértékben elégedett az újsággal, különben nem járatná már lassan öt évtizede.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában