Helyi közélet

2015.11.13. 15:12

Előtérbe kerül a gyakorlat

Nyíregyháza - A hiányszakmákban tanuló fiatalok ösztöndíjat kaphatnak.

Nyíregyháza - A hiányszakmákban tanuló fiatalok ösztöndíjat kaphatnak.

A Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepció legfontosabb célja, hogy az agrárszakképzés rendszerének a megújítása az agrár-és élelmiszergazdasági ágazat sajátosságainak a figyelembe vételével valósuljon meg. A koncepció a pályaorientáció megújításában kiemelkedő szerepet szán az agrárszakképző iskolák mellett működő termelő gazdaságoknak – mondta Román István a Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskolában megrendezett pénteki sajtótájékoztatón.

A helyettes államtitkár a Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepció bemutatására szervezett országjáró körút nyíregyházi állomásán hozzátette: erősítenék a duális képzést, megoldást keresnek a szakemberhiányra.

– A hiányszakmákban, azaz a gazda, a mezőgazdasági gépész, a pék és a dísznövény kertész szakmákban tanuló diákoknak ösztöndíjat adnak a jövőben – közölte Román István, aki szerint a Földművelésügyi Minisztérium szeretné a tangazdaságok szerepét erősíteni, és számukat növelni a gyakorlati képzés előtérbe helyezése érdekében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában