Helyi közélet

2015.11.11. 11:49

Feleséget vittek a nagyváradi oroszlánnak

Nyíregyháza - Meglehetősen sajátságos gesztust gyakorolt a szabolcsi delegáció, amikor a tavalyelőtt újjáépített Nagyváradi Állatkertben vizitált.

Nyíregyháza - Meglehetősen sajátságos gesztust gyakorolt a szabolcsi delegáció, amikor a tavalyelőtt újjáépített Nagyváradi Állatkertben vizitált. Eddig a Nyíregyházi Állatpark több mint 50 állatot adott azért, hogy ki tudjanak nyitni. Ezúttal a nagyváradi állatkert magányos hím oroszlánjának vittek feleséget, a 4 éves Zina személyében.

Nyíregyháza és a Magyar Turizmus Zrt. összefogásából valósulhatott meg a nagyváradi programsorozat. Dr. Kovács Ferenc polgármester vezette a küldöttséget a Bihar megyei székhelyen, ahol újságírókkal, valamint turisztikai szakemberekkel találkoztak. Természetesen kollégájával, Ilie Bolojan polgármesterrel is tapasztalatokat cseréltek.

A Hotel Ramada különtermében Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója az észak-alföldi régió turisztikai lehetőségeit ismertette, majd Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatta be Nyíregyháza turisztikai kínálatát. A Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László érdekfeszítő előadást tartott a 2015-ben Európa legjobb állatparkja címet viselő Sóstó Zoóról. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a gyógyászati komplexumban igénybe vehető szolgáltatásokat taglalta.

A programot igen nagy turisztikai és média érdeklődés övezte, melyet a három eredetvédett pálinka kóstolója és állófogadás követett.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában