Helyi közélet

2015.11.27. 11:03

Fidesz-sajtótájékoztató: Magyarország elérte a skandináv államok jóléti, szociális-közszolgáltatási szintjét

Nyíregyháza -  „Magyarország a skandináv államok jóléti, szociális-közszolgáltatási szintjét érte el a gyermekétkeztetés terén abból a szempontból, hogy bölcsődében és óvodában a gyerekek 90 százaléka ingyen kap enni” – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Nyíregyházán.

Nyíregyháza -  „Magyarország a skandináv államok jóléti, szociális-közszolgáltatási szintjét érte el a gyermekétkeztetés terén abból a szempontból, hogy bölcsődében és óvodában a gyerekek 90 százaléka ingyen kap enni” – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Nyíregyházán. Ezzel arra utalt, hogy szeptembertől a korábbinál több gyermek részesül ingyenes étkeztetésben, az ebben az ellátásban részesülő bölcsődés és óvodás gyerekek száma a korábbi 92 ezerről 318 ezerre nőtt.

A menzareformról megjegyezte: „Kevesebb só, cukor, zsír, levespor jelenik meg az elkészített ételekben, ehelyett több friss zöldség, tejtermék és hal kerül a gyermekek asztalára”. Vinnai Győző országgyűlési képviselő közölte: „A januártól egyetemmé váló Nyíregyházi Főiskolán a kancellári rendszer révén több mint egymilliárd forinttal csökkent az adósságállomány”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában