Helyi közélet

2015.11.03. 17:58

Hétvégenként ugyanúgy kutyagolhatunk télen is

Nyíregyháza - A kihasználatlan járatok megszűntek, a probléma megmaradt.

Nyíregyháza - A kihasználatlan járatok megszűntek, a probléma megmaradt.

Az elmúlt napokban-hetekben több olvasói észrevétel is érkezett lapunkhoz a nyíregyházi helyi autóbusz-menetrenddel kapcsolatban. Egy idős hölgy arról érdeklődött, hogy az 5-ös (Örökösföld és a Sóstói úti kórház között közlekedő) busz miért nem jár hétvégenként. Mint jelezte, ebben a korban már nagy megterhelést jelent az idősebbek számára ez a néhány megállónyi séta is, és attól fél, télen ez még rosszabb lesz, ha leesik a hó vagy lefagy a csapadék.

Megszűnt vagy módosult

Megkerestük észrevételével az Észak-magyarországi Közlekedési Központot. Válaszukból kiderült, hogy a társaság a nyíregyházi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti a megyeszékhelyen a helyi autóbuszjáratokat, melyek menetrendje 2013. május 1-jétől kis mértékben megváltozott: a gyengén kihasznált járatok megszűntek, és módosult az 5-ös buszok közlekedési rendje is. Ezek egy része a hétvégi napokon járó, vagy más jelzésű buszokkal pótolhatónak bizonyult – ismertette Fukker Bertalan forgalmi főigazgató.

– A nyíregyházi közgyűlés határozata alapján 2014. október 1-jétől téli munkanapokon 8 és 12 óra között az 5A jelzésű járatok helyett új 5-ös autóbuszjáratokat közlekedtetünk Örökösföld és a Sóstói úti kórház között. Így ebben az időszakban munkanapokon Örökösföldről 4.25-től 17.53-ig folyamatos a szolgáltatás a teljes vonalon, és megoldott a két kórház közötti közvetlen utazás is – tájékoztatta lapunkat a forgalmi igazgató.

KM

Vannak más lehetőségek

– A Csaló köz környékén lakók rendelkezésére áll a továbbiakban is a változatlan menetrenddel közlekedő 12-es, továbbá a Sóstói út vonzáskörzetében élők részére a 8, 8A és 13 jelzésű autóbusz, valamint a Korányi Frigyes utca felőli területen lakók részére a 14 és a 14F jelzésű járatok. Emellett az 5A-s buszok a Korányi utca mentén levő szervizúton állnak meg, hogy csökkenjen a gyaloglási távolság az Eperjes utcából nyíló, Csaló köz felé eső körzetben lakó utasoknak. A 12-es autóbuszokról átszállással továbbra is biztosított az utazás többletgyaloglás nélkül akár Örökösföld végállomásig – tette hozzá Fukker Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában