Helyi közélet

2015.11.20. 18:00

Hulladékszállítás Nyíregyházán: modernebb lett az eszközpark

Nyíregyháza - Ilyet sem lehetett még látni a megyeszékhelyen! A Bethlen Gábor és az Egyház utca kereszteződésében található parkolóban egymás mellett sorjázott a legkülönfélébb modern hulladékszállítási eszköz.

Nyíregyháza - Ilyet sem lehetett még látni a megyeszékhelyen! A Bethlen Gábor és az Egyház utca kereszteződésében található parkolóban egymás mellett sorjázott a legkülönfélébb modern hulladékszállítási eszköz. A város hat tolólapos és négy forgódobos, tömörítő hulladékszállító gépjárművel (érdekesség, hogy a kukásautók között van NAV-os rendszámú is), két konténer szállító gyűjtőjárművel, és egy-egy multifilteres, valamint darus-platós gyűjtőjárművel, rézsűkaszáló géppel, homlokrakodóval és targoncával gazdagodott. A szilárdhulladék-gazdálkodási projekt részeként 22 ezer háztartás kapott új, 240 literes gyűjtőedényt.

– A projekt nettó összköltsége több mint 1,2 milliárd forint, ami az európai uniós pályázat eredményeként valósulhatott meg. E téren az elmúlt húsz évben nem volt példa hasonló nagyságrendű beruházásra. Mindez a városlakók komfortérzetét tovább fokozza – jelentette ki dr. Kovács Ferenc polgármester a pénteki bemutatón.

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte:

– Idestova 2001 óta vagyok a cég élén, tehát van rálátásom az előző esztendőkre. Nos, a Nyíregyháza szemétszállításának korszerűsítését célzó pályázat az eddigi legnagyobb beruházás, ezáltal a nyugat-európai szintű szolgáltatás alapjait fektettük le.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában