Helyi közélet

2015.11.20. 11:03

Jobbik-sajtótájékoztató: Úgy tűnik, a kormány az élethosszig tartó tartozást preferálja

Nyíregyháza - Láncra vert fiatalság címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken ifj. Földi István, a megyei önkormányzat jobbikos képviselője, aki rámutatott: a diákhitel adósságcsapdába hajszolja a felsőoktatásban tanulókat.

Nyíregyháza - Láncra vert fiatalság címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken ifj. Földi István, a megyei önkormányzat jobbikos képviselője, aki rámutatott: a diákhitel adósságcsapdába hajszolja a felsőoktatásban tanulókat. – Úgy tűnik, a kormány nem az élethosszig tartó tanulást, hanem az élethosszig tartó tartozást preferálja. Az egyoldalú, kizárólag az előnyöket ecsetelő diákhitel-marketing helyett egy reális, az eladósodás veszélyeit és következményeit is őszintén bemutató tájékoztatásra lenne szükség. Elengedhetetlen a rendszer megreformálása, korrektebbé és igazságosabbá tétele! A Jobbik szerint az állami finanszírozású helyek számát, valamint a tanulmányi és szociális ösztöndíjak mértékét is jelentősen növelni kell a felsőoktatásban. A diákhitel – jelenlegi formájában – egy szemfényvesztő mézesmadzag. A terheket gyakran a szülők nyögik, mert a frissdiplomások képtelenek elhelyezkedni. Aki nem törleszt, attól a NAV előbb-utóbb kíméletlenül behajtja a tartozást, az irreális kamatokkal együtt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában