Helyi közélet

2015.11.26. 19:49

Josgértő? A Lakszöv továbbra is követeli a havi 9990 forintot olvasónktól

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Lakásszövetkezet főkönyvelője szerint a levélírót megcsalja az emlékezete...

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Lakásszövetkezet főkönyvelője szerint a levélírót megcsalja az emlékezete...

- Több mint négy éve és egy hónapja fizetjük a havi 9900 forintot a Fundamenta részére. Ezt 2015. november 30-án jóváírják az állami támogatással együtt a Nyíregyházi Lakásszövetkezet számlájára. A probléma az, hogy a Lakszöv decembertől továbbra is követeli 2018 szeptemberéig a havi 9990 forintot. Szerintem ez jogsértő, hiszen én hitelt nem vettem fel, csak a Fun­damenta-szerződést írtam alá, az éves elszámolóban azonban mégis feltüntetik. Miért? Én ezt nem kértem, nem vállaltam! Még három évig fizetni borzasztó lenne ezt az összeget! – keresett meg minket panaszával egy Ferenc körúti lakó.

A bank számolja ki a törlesztést

Érdeklődésünkre Siktár Valéria, a Nyíregyházi Lakásszövetkezet főkönyvelője elmondta: a levélírót vélhetően megcsalja az emlékezete, mivel a felújításra a hitelt nyolc évre kérték. Valóban kötöttek hozzá lakás-takarékpénztári szerződést, hogy alacsonyabb legyen a törlesztőrészletük, de az nem maga a hitel.

– A hitelt a banktól vették fel, ltp-vel kombinálva. Utóbbi csak ötéves futamidejű volt, mert így jött ki a legkedvezőbb törlesztőrészlet, ám öt év után nem zárult le maga a hitelügylet! Ha a panaszos visszaosztaná a törlesztőrészletét a felújítási rész rá eső összegével, rájönne, hogy öt év alatt körülbelül csak a felét fizetné vissza a felújításnak. Na, ilyen hitelkonstrukció sajnos nincs a világon sem, nemhogy itt, Magyarországon!

– A levélírónak mi, illetve a hitelt nyújtó pénzintézet munkatársai is örömmel adnak tájékoztatást, ha igényli. A hitel törlesztőrészletét a bank számolja ki, nem a mi kényünk-kedvünk alapján van megállapítva. Arról nem is beszélve, hogy nem a miénk, hanem a banké az ltp is, rájuk van engedményezve, azt tehát nem a lakásszövetkezet kapja meg, hanem a pénzintézet! – mutatott rá Siktár Valéria.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában