Helyi közélet

2015.11.06. 11:21

KASZ-TESCO: tisztázták a félreértéseket

Nyíregyháza - Az érdekvédelem sikerként könyveli el a megállapodást a TESCO-val.

Nyíregyháza - Az érdekvédelem sikerként könyveli el a megállapodást a TESCO-val.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) tisztázta a TESCO-val a karácsonyi munkaidő-beosztás körüli félreértéseket.

– A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete egyeztetést folytatott a TESCO képviselőivel a karácsonyi munkaidő-beosztás pontosításáról. Mindez Szabolcs-Szatmár-Beregben is sok munkaválllalót érint – jegyezte meg dr. Sáling József, a KASZ elnöke. – Örömmel vettük tudomásul, hogy a vállalat részéről korábban tévesen került kiküldésre a munkavállalók számára igen kedvezőtlen ünnepi munkaidő-beosztás. Az egyeztetés eredményeke, hogy december 24-én az üzletek 12 órai zárását követően minden munkavállalónak csak addig kell az áruházban tartózkodnia, amíg a saját munkafolyamatát befejezi. Ez alól kivételt képeznek az áruátvétellel foglalkozó munkatársak, de ők is legkésőbb 15 órakor elhagyhatják az áruházakat. Az üzletek az utóbbi munkára az önként jelentkező munkavállalókat osztják be.

Azokban az áruházakban, ahol már biztosan nem érkezik be áru 12-15 óra között, az áruátvevőknek sem kell tovább bent maradniuk 12 óra után.

A december 24-i zárást követően a munkavállalók a karácsonyi ünnepeket a családjukkal tölthetik. A Tesco áruházakban a munkavégzés legkorábban december 27-én reggel 6 órakor kezdődik az ünnepek után.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában