Helyi közélet

2015.11.20. 12:35

Kultúraközvetítés határok nélkül

Nyíregyháza - Négy város szövetsége címmel kezdődött nagyszabású együttműködés Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Négy város szövetsége címmel kezdődött nagyszabású együttműködés Nyíregyházán.

Négy ország négy városa – Nyíregyháza, a lengyelországi Bielsko Biala, a szlovákiai Eperjes és a romániai Nagybánya – fogott össze, hogy kulturális területen még szorosabbra fűzzék a jövőben a már eddig is meglévő és gyümölcsöző kapcsolataikat. A megyeszékhelyre érkező vendégek és házigazdáik még csütörtökön tárgyalóasztalhoz ültek, s eldöntötték, hogy a közép-európai történelmi és kulturális alapokra építve összeadják erőiket, s egy közös uniós pályázatot benyújtva hoznak létre példaértékű kulturális projekteket.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester az esemény pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy alapvetően három kitörési pont köré szerveződött a szakmai eszmecsere. Ezek mentén az érintett városok nem csupán közös rendezvényekben, Facebook oldal üzemeltetésében, és egységes marketingben gondolkodnak, de egyenrangú felekként ifjúsági és oktatási területen is komoly szakmai áttöréseket kívánnak elérni.

A Nyíregyházán vendégeskedő kulturális delegációk képviselői külön-külön beszámoltak arról, hogy – elfogadva a megyeszékhely meghívását – miért is láttak fantáziát a kezdeményezésben. Dr. Kovács Ferenc polgármester zárszavában reményét fejezte ki, hogy a közös múlt az együttműködéssel a jövőben is csak tovább gazdagodik, s hogy a pályázat digitális vonatkozásai az ifjúság megszólítását, s határok nélküli összekapcsolását is lehetővé teszi majd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában