Helyi közélet

2015.11.07. 15:21

Leereszkedik a párafüggöny a piacon

Nyíregyháza - A Búza téri piac külső, fedett csarnokában száraz időben is nedves meglepetésben lehet részünk.

Nyíregyháza - A Búza téri piac külső, fedett csarnokában száraz időben is nedves meglepetésben lehet részünk.

Reggelente sajátságos moraj festi alá a kofák és a vevők párbeszédeit a Búza téri piaccsarnok külső, fedett részében. Ezt érzékeltetik azon árusok szavai, akik hűséges előfizetőinkként fordultak hozzánk: „Engedjék meg, hogy megőrizzük névtelenségünket, mert az ellenkező eset nem tenne nekünk jót”.

Van alternatíva

„Csak szeretnénk észrevételünket jelezni, és kíváncsiak vagyunk a megoldásra. Nagyon örültünk, amikor elkészült a Búza téri piac a mai formájában. Fedett, tágas, praktikus, le a kalappal mindenki előtt, aki tett érte bármit is. Megvéd az esőtől, a hótól, komfortosak a körülmények. Amit viszont most tapasztalunk, igencsak furcsa, és nem tudunk vele mit kezdeni. Száraz, napos időben reggelente a kinti csarnok egész területén olyan, mintha esne az eső. Az árusoknak és a vevőknek a nyakába. Lehet ez ellen tenni valamit? Mert most roppant kínos így minden érintettnek”.

Szabó Edina, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. sajtószóvivője ekképpen reagált a felvetésre:

– Az őszi évszakot kísérő reggeli köd- és páralecsapódás okozza a kellemetlenséget, természetesen azoknak az árusoknak, akiket ez a meteorológiai jelenség zavar, a piac­csarnokban is árusítási lehetőséget tud biztosítani a NYÍRVV Nonprofit Kft.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában