Helyi közélet

2015.11.30. 15:04

Meztelenül tartották fogva a cégvezetőt - 16 ember ellen javasolnak vádemelést

Budapest, Vásárosnamény, Sátoraljaújhely - A bűncselekménnyel összefüggésben 16 gyanúsítottal szemben javasol vádemelést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Budapest, Vásárosnamény, Sátoraljaújhely - A bűncselekménnyel összefüggésben 16 gyanúsítottal szemben javasol vádemelést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A lezárt nyomozás adatai szerint egy fővárosi szállóban tartott ellenőrzés során az egyik szobában találtak egy fogvatartott férfira és három fogvatartójára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai 2015. január 12-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves sátoraljaújhelyi lakost egy vásárosnaményi parkolóban megbeszélt találkozón kényszerítették autóba, majd értékeitől megfosztva hurcolták el erőszakkal január 9-én. A hotelben elfogott három budapesti férfit a nyomozók azonnal őrizetbe vették.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberrablás és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást. A beszerzett adatok szerint a bűncselekményre egy 42 éves budapesti férfi adott megbízást, akinek elszámolási vitája volt a sértettel. A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi egy budapesti banki ügyintéző megvesztegetésével szerzett tudomást a sértett tartózkodási helyéről és anyagi helyzetéről. A rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben több összehangolt akció során összesen 16 személyt állítottak elő, akik közül 5 férfit emberrablás bűntett, 3 férfit emberrablás és kifosztás bűntett, 1 férfit emberrablás és vesztegetés bűntett, 5 férfit személyi szabadság megsértése bűntett, valamint 1 nőt és 1 férfit vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozás során 8 férfi került előzetes letartóztatásba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


Vásárosnamény – Tizenhétmillió forintot akartak kicsikarni a cégvezetőből. tovább »

Elrabolták és három napig meztelenül fogva tartották egy cég vezetőjét Budapesten, a feltételezett elkövetőket emberrablás gyanúja miatt őrizetbe vették, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a rendőrség szerdán a police.hu honlapon. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában