Helyi közélet

2015.11.26. 15:38

MSZP-sajtótájékoztató: A Fidesz felrúgta a nemzeti minimumot

Nyíregyháza – Az elmúlt 25 év legnagyobb politikai gengszterségének tarta az MSZP a magyar termőföldnek a kiárusítását, Fideszhez közeli körök kezébe juttatását – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő.

Nyíregyháza – Az elmúlt 25 év legnagyobb politikai gengszterségének tarta az MSZP a magyar termőföldnek a kiárusítását, Fideszhez közeli körök kezébe juttatását – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő. – Felfoghatatlan, hogy a Magosz és társai tapsolnak, ahelyett, hogy az asztalra csapnának a 380 ezer hektárnyi nemzeti kincs értékesítése láttán! A magyar termőföld állami tulajdonban tartása sokáig nemzeti minimum volt, amit a Fidesz-kormány felrúgott. Erről a tervéről persze „elfelejtett” szólni a választási kampányban... A korábban jól bevált haszonbérleti szerződéses rendszerrel is segíthették volna a tisztességes gazdákat! Egy frissen beterjesztett fideszes törvényjavaslat szerint akár visszamenőlegesen is felülvizsgálhatnák majd a földbérleti díjakat, például a Simicska-érdekeltségű körökben. A cél egyértelmű: sakkban tartani, elhallgattatni, kényszerlojalitást kicsikarni mindazokból, akik belharcokat generálnának a kormány háza táján – hangsúlyozta dr. Legény Zsolt.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában