Helyi közélet

2015.11.19. 14:02

Nem idegenkedtek az idegenforgalmi adó megemelésétől

Nyíregyháza - A miniszterelnöki látogatás után a megyeszékhely közgyűlésén dr. Kovács Ferenc polgármester kibontotta a közel 100 milliárd forintos fejlesztési csomagot.

Nyíregyháza - A miniszterelnöki látogatás után a megyeszékhely közgyűlésén dr. Kovács Ferenc polgármester kibontotta a közel 100 milliárd forintos fejlesztési csomagot.

Meghatottan vette át az Együtt Egymásért „Burger István-díjat” Skolnyikné Pócsi Ilona, a Boldog Jövő Alapítvány kuratóriumi elnöke a példaértékű tevékenységéért a városi közgyűlés napirendje előtt.

Dr. Kovács Ferenc polgármester nyolc pontban foglalta össze azt a fejlesztési csomagot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök nyíregyházi látogatásakor tételesen leegyeztettek, eszerint még szebb és csábítóbb lehet a megyeszékhely arculata a befektetők, a városlakók és a pihenni érkezők számára egyaránt.

– Hónapokig tartott az előkészítési folyamat, felmértük Nyíregyháza igényeit, és végül konkrét elképzeléseket tettünk le a kormány asztalára. Mind a huszonhárom megyei jogú várossal megállapodást kötnek, és elmondható, hogy ezáltal mi is a vidék felzárkóztatásának egyik zászlóshajói leszünk – fogalmazott a polgármester, majd a közgyűlés tagjaival ismertette a stratégiai területeket: a Kállay-kúria ügyének rendezése, az új ipari park kialakítása, a nyugati elkerülő meghosszabbítása, a Nyíregyházát Tokajjal 2016. december végéig összekötő kerékpárút megépítése, három közlekedési csomópont kialakítása, a sóstófejlesztési projekt komplex megvalósítása, az atlétikai centrum létesítése és a szabadtéri színpad teljes rekonstrukciója.

A képviselő testület módosította az idegenforgalmi adóról szóló önkormányzati rendeletet: január elsejétől az eddigi 300-ról 400 forintra emelték az 1 főre fizetendő adót vendégéjszakánként. A sóstófejlesztési projekt részeként újabb 8 térfigyelő kamera szolgálja a biztonságot.

Jövőre a család- és a gyermekjóléti központ feladatait egyaránt a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ látja el. A karácsonyi programokra 7,525 millió forintot osztanak szét a Szociális és az Egészségügyi Alap terhére.

Az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárást indított kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására a megye közigazgatási területén. A határidőig a Kéményseprőipari Kft. és Thermoszol Kft. tett közös ajánlatot, így ők nyerték el a közszolgáltatási szerződést.

A közgyűlés arról is döntött, hogy hozzájárul a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 80 millió forintos folyószámlahitel és 130 millió forintos forgóeszköz felvételére 2016. 12. 31-ig tartó lejárattal. A város újabb fenntartói szerződést kötött a Nyíregyházi Cantemus Kórussal 2018. december végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában