Helyi közélet

2015.11.24. 11:26

Nemzeti minősítést szereztek a megyei mentőcsoportok

Kisar - Újabb húsz önkéntes települési mentőcsoport szerezte meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nemzeti minősítést szombaton, Kisarban.

Kisar - Újabb húsz önkéntes települési mentőcsoport szerezte meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nemzeti minősítést szombaton, Kisarban.

A települési önkéntes mentőcsoportok rendszerbeállító és minősítő gyakorlatát megelőzően riasztási gyakorlatot tartottak, amelyet az érintett húsz település polgármesterei rendelték el az önkéntes polgári védelmi szervezetek tagjai részére. A gyakorlaton mindenki elérhető volt. A fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a gyakorlatotokat megfelelőre értékelte.

A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez tartozó húsz településen, Csenger, Csengersima, Pátyod, Porcsalma, Tyukod, Vásárosnamény, Jánd, Gulács, Tarpa, Tiszaszalka, illetve Gyüre, Aranyosapáti, Jánkmajtis, Kisar, Kölcse és Milota, valamint Panyola, Szatmárcseke, Tiszabecs és Uszka lakóinak növekedhet a biztonságérzetük, miután önkéntes mentőcsoportok jöttek létre ezeken a településeken.

Szombaton, összesen százhatvanan vizsgáztak le és szereztek nemzeti minősítést alapvető vízkár-elhárításból a rendszerbeállító és minősítő gyakorlat keretében. A mentőcsoport tagjai előbb elméleti felkészítésben részesültek, majd ezt követte a gyakorlati munkavégzés a Tisza folyó kisari szakaszán, ahol nyúlgát, bordás megtámasztás, fóliás hullámverés elleni védelem és buzgár bevédésére ellennyomó medence építését kellett, hogy végrehajtsák.

A gyakorlatot, a minősítő bizottság ellenőrizte és megfelelőre értékelte, amelyben a megyei igazgatóhelyettes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint a megyei polgári védelmi főfelügyelő vett részt.

A gyakorlatot követően a mentőcsoportok tagjai esküt tettek. A sikeres minősítésről a résztvevők elismerő oklevelet vehettek át, melyet Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság, igazgató-helyettese adott át.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában