Helyi közélet

2015.11.27. 14:34

Olvasóink az okos költekezés hívei

Nyíregyháza - – Sok kicsi sokra megy! Ez igaz a megtakarításokra is, amit okos vásárlással nyerhetünk. A mi családunk tudatos vásárló – válaszolta Gergely Hanna.

Nyíregyháza - – Sok kicsi sokra megy! Ez igaz a megtakarításokra is, amit okos vásárlással nyerhetünk. A mi családunk tudatos vásárló – válaszolta Gergely Hanna.

Seprényi Kitti így válaszolt: – Az emberek nap mint nap költekeznek, hol többet, hol kevesebbet. Akinek nincs miből vásárolnia, ma, holnap és azután sem fog „dőzsölni”, akinek viszont van mit a tejbe aprítania, azt nem fogja meghatni egy ilyen tilalomnap!

Szikszai Péter szerint az alapvető élelmiszereket meg kell venni, és meg is fogják vásárolni az emberek, ami nem baj. – A világnap üzenete igazából az, hogy ne vásároljunk semmit feleslegesen. Ezzel nagyon egyetértek.

Maroda Máté úgy véli, az emberek ki vannak éhezve az akciókra, kedvezményekre, és akkor is engednek a csábításnak, ha egy világnap mást üzen nekik. – Amit ma megvehetsz jó áron, ne halaszd holnapra, mert drágulhat! – bölcselkedett a fiatalember.

 

Poór Ádám szerint a világnap üzenetét kevesen „hallják meg”, mert a kereskedelmi lobbi sokkal „hangosabb”, főleg így, az ünnepek előtt.

– Valljuk be, olykor sok felesleges holmit, élelmiszert pakolunk a kosárba, ami végül a szemétben végzi. Jó, hogy van egy nap, ami felhívja a figyelmet arra, hogy okosan költekezzünk – vallja Ternovics Mihályné.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában