Helyi közélet

2015.11.26. 12:10

Összeesett a Rákóczi utcán, rángatózott, az ajka elkékült

Nyíregyháza - A 70 éves asszony a zsebére mutogatott, végül annyit tudott mondani: Epilepszia. A rendőrök mentették meg az idős hölgyet.

Nyíregyháza - A 70 éves asszony a zsebére mutogatott, végül annyit tudott mondani: Epilepszia. A rendőrök mentették meg az idős hölgyet.

Gyors helyzetfelismerés, azonnali cselekvés, siker - Lobosóczki Ádám törzsőrmester és Severnyák Gergő őrmester, nyíregyházi járőrök november 6-ai intézkedését röviden így lehet összefoglalni.

- A Rákóczi utca sétálórészén láttuk, hogy egy idős nő összeesik - idézte fel a történteket a törzsőrmester. - A 70 éves asszony izomgörcstől rángatózott, ajka elkékült, de eszméleténél volt. Folyamatosan a zsebére mutatott, végül annyit tudott mondani: „Epilepszia.” Míg társam mentőt hívott, a zsebében talált gyógyszereit a szájába tettem. Mire a mentő megérkezett, jobban lett. Elmondta, ilyen rosszullétek esetén el szokta rágni a zsebében tárolt szívgyógyszerét, amitől elmúlik az izomgörcs. Szerinte az lehetett a baj, hogy aznap nem vette be a pirulát. A mentősök megvizsgálták, majd a hölgy úgy döntött, nem megy kórházba. Megköszönte a segítségünket, és hazagyalogolt. A mentősök elmondták, ha nem kapta volna meg időben a gyógyszereit, életveszélyes állapotba kerülhetett volna.

- Zsaru Magazin, H. SZ. - Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK prevenciós oldala -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában