Helyi közélet

2015.11.16. 12:26

Ötezer notebook és ezer táblagép vihető ingyen!

Nyíregyháza - Mint a mesében. Hol volt, hol nem volt, a jövő megérkezett, így lehet jelen a megyeszékhelyen és a nyíregyházi járásban a Digitális Nemzet Fejlesztési Program.

Nyíregyháza - Mint a mesében. Hol volt, hol nem volt, a jövő megérkezett, így lehet jelen a megyeszékhelyen és a nyíregyházi járásban a Digitális Nemzet Fejlesztési Program. A megyeszékhelyen és a nyíregyházi járásban 5000 notebookra és 1000 táblagépre lehet pályázni az év végéig. Hétfő délelőtt a volt UPC-irodában kialakított helyiségben Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felelős helyettes államtitkára kijelentette:

– A szupergyors internet, a notebookok és a táblagépek biztosítása nem cél, hanem eszköz, a Digitális Magyarország nem a gépekről, hanem az emberekről szól. A nyíregyházi alprogramban a kormány 1,7 milliárd forint költségvetési forrást biztosít a megyeszékhelyen és a járásban megvalósított komplex fejlesztésekre – nyomatékosította a Digitális Magyarország Programiroda ünnepélyes megnyitóján.

Hétfőtől december 30-áig lehet pályázni egy webes felületen (www.emagyarorszag.hu/nyiregyhaza), illetve személyesen a programirodában (Luther u. 3.) vagy az eMagyarország Pontokon.

– Tizenkét új munkahely létesült, amire szükség is van, hiszen nagy lesz az érdeklődés – jelentette ki dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Hogy kik pályázhatnak? Az elbírálásnál előnyt élveznek azok az állampolgárok, akiknek egy tablet vagy egy notebook beszerzése önerőből különösen nagy erőfeszítést okozhat, így a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a nyilvántartott álláskeresők, vagy az aktív időskorúak. A hálózatfejlesztés csak úgy ér bármit is, ha az képzéssel párosul, ezért a digitális írástudás ösztönzésére a pályázat feltételként írja elő, hogy a nyertesek részt vesznek egy gyakorlati informatikai tudást nyújtó alapkurzuson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában