Helyi közélet

2015.11.13. 17:30

Szárnyalás a biztos jövő felé

Nyírbátor - Ünnepélyes keretek adták át pénteken Diehl Aircabin Hungary Kft. új üzemcsarnokát.

Nyírbátor - Ünnepélyes keretek adták át pénteken Diehl Aircabin Hungary Kft. új üzemcsarnokát.

Éppen egy éve volt, hogy a Diehl Aircabin Hungary Kft. letette az új 5500 négyzetméteres ütemcsarnok alapkövét. Ebből mára egy modern, high-tech gyártósorokkal és berendezésekkel felszerelt gyáregység lett, amelynek az ünnepélyes megnyitójára pénteken került sor Nyírbátorban. A német precizitással megálmodott és megvalósított üzemet, a társaság új büszkeségét ugyan még nem töltötték fel dolgozókkal, de mivel a cég az Airbus A320-as és A330-as repülőgéptípusok alkatrészigényének a kielégítése mellett az A350-esekbe és az A380-asokba is gyárt majd szellőzőrendszereket és szigetelőanyagokat, várható, hogy hamarosan újabb 290 dolgozó állhat be a gépek mögé.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Udo Bosler, a Diehl Aircabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Reiner von Borster, a cégcsoport elnöke, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Simon Miklós országgyűlési képviselő, valamint Máthé Antal Nyírbátor polgármestere. Szinte valamennyien hangot adtak annak, hogy a magyarországi befektetés jó döntés volt, s a határokon átnyúló együttműködésből a jövőben a német és a magyar fél is csak profitálhat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában