Helyi közélet

2015.11.19. 11:17

Újabb nyolc pénzügyőrt vittek el Záhonyból

Záhony - A Magyar Idők szerint a Központi Nyomozóhatóság a NAV újabb nyolc pénzügyőrét hallgatta ki vesztegetés miatt. A nyomozás adatai alapján az ukrán cigarettacsempészet állhat a háttérben.

Záhony - A Magyar Idők szerint a Központi Nyomozóhatóság a NAV újabb nyolc pénzügyőrét hallgatta ki vesztegetés miatt. A nyomozás adatai alapján az ukrán cigarettacsempészet állhat a háttérben.

A portálnak úgy nyilatkozott dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb 8 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként a záhonyi cigaretta-csempészéssel összefüggésben. A november 17-i akció során kilenc helyszínen tartottak házkutatást, és nyolc pénzügyőrt hallgattak ki gyanúsítottként minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. A gyanúsítottakat nem vették őrizetbe.

A lapnak a helyettes szóvivő úgy nyilatkozott, hogy „a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették az Ukrajnából Magyarországra a megengedettnél nagyobb mennyiségű, ukrán eredetű cigarettát és más terméket csempésző személyeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett személyek gépkocsijában elrejtett árukat” – olvasható a portálon.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2015 júliusában a 18 záhonyi pénzügyőrt és három civilt vettek őrizetbe, majd hallgattak ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Közülük 19-en jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Októberben 21, a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrt vettek őrizetbe, őket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Később kiderült, hogy a vesztegetési ügynek már 38 gyanúsítottja van, 20 rendőrt pedig előzetes letartóztatásba helyeztek.

 


A záhonyi pénzügyőrök júliusi őrizetbe vétele:


Budapest, Záhony - Már 38 gyanúsítottja van a záhonyi vesztegetési ügynek, közülük 21 embert vettek őrizetbe. A bíróság 6 rendőr előzetes letartóztatását már elrendelte, az ügyészség szerdán dönt arról, kezdeményezi-e a további 15 rendőr előzetes letartóztatását - mondta a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában szerda reggel. tovább »

Záhony - Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van. tovább »

Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján - pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi munkatársa ellen. tovább »

Záhony - Az ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség.  tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában