Helyi közélet

2015.11.23. 14:12

Versenyképes ültetvények

Nyíregyháza - Milyen jövő vár a magyar ültetvényekre? Melyek a legkorszerűbb gyümölcsművelési megoldások?

Nyíregyháza - Milyen jövő vár a magyar ültetvényekre? Melyek a legkorszerűbb gyümölcsművelési megoldások?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak a „Versenyképes ültetvények” című szakmai konferenciára, melyet november 27-én 10 órától rendeznek Debrecenben, a Kölcsey Központban (Hunyadi u. 1-3.).

Hazánkban széles körben még kevésbé ismert az intenzív művelésű gyümölcskultúra, pedig ennek segítségével még hatékonyabb eredményeket lehet elérni, mint a hagyományos ültetvényekkel. A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, az ÉKASZ Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. az intenzív ültetvények létrehozásával és a termesztéssel kapcsolatos tapasztalatokat és új kutatási eredményeket mutatja majd be a szakmai konferencián. Elsősorban az alma, körte, meggy, kajszi, cseresznye, szamóca és málnatermesztés kerül majd a fókuszba – neves hazai és külföldi szakemberek segítségével.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában